A barátság extrákkal 3 fontos szabálya

A barátságot egy kis összebújással fűszerezni csak a filmekben egyszerű, bár, ha belegondolunk, általában még ott sem működik. Mert, ellentétben azzal, amit gondolnánk, a barátság extrákkal kapcsolat egy bonyolult típusú kapcsolat.

Mindenki azt feltételezi, hogy előnyökkel járó, szórakoztató, könnyed lehetőség, ami tele van nagyszerű szexszel és jó hangulattal, de valójában inkább egy aknamező, ha nem az őszinteség és a megfelelő kommunikáció az alapja. Az első hiba, amit a résztvevők elkövetnek, hogy nem fektetik le a pontos szabályokat.

Pedig csakis azokkal van esély arra, hogy működjön sérülés nélkül egyszerre a szex is és a barátság is.

Mik a legfontosabb szabályok?

Ha vannak érzések, nem szabad belemenni!

Ez lehet a legfontosabb szabály. A barátság extrákkal csak akkor működhet, ha az érzelmeit mindkét fél ki tudja hagyni a képből. Ha az egyik fél csak azért megy bele a dologba, mert tudja, hogy a másik fél nem akar igazi kapcsolatban lenni vele, akkor a megalkuvó fél mindig nyomorultul fogja érezni magát. Végül jön az összeomlás, amiből mindkét fél becsapottan és vesztesen kerül ki.

Soha nem szabad belemenni egy ilyen viszonyba, ha a mélyben érzelmek szunnyadnak.

Ottalvás? Igen vagy nem?

A szex a könnyű rész. Minden, ami a szex után történik? Az már nem olyan egyszerű. Az, hogy a pár hogyan akarja kezelni a helyzetet, csakis kettőjükön múlik. Lehet, hogy egyik fél úgy érzi, hogy az együtt alvás átlépi a határt, és túl érzelmessé és meghitté teszi a dolgokat, a másik szerint pedig simán csak praktikus. Ha az egyik félnek kétségei vannak, az ottalvást jobb kiiktatni. Vannak ugyanis, akik nehezen tudják szétválasztani az érzelmeiket, amikor valaki mellett ébrednek.

És ebben az esetben érzelmekről egyértelműen nincsen szó.

Nincs féltékenység!

Ha két barát úgy dönt, megfűszerezi a kapcsolatot némi szexszel, akkor az első, amit villámgyorsan el kell felejteniük, az a féltékenység. Egy nyitott kapcsolatban nincs helye a féltékenységnek, sem a nyilvános csóknak, sem a szentimentalizmusnak. Az érzelmi támogatás sem jellemző ezekben az esetekben.

Akik az ilyen hozzáállást nem tudják kezelni, valószínűleg nem alkalmasak arra, hogy belemenjenek egy efféle extrába.

Pair photo created by halayalex – www.freepik.com


EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.