Barátság extrákkal: igen vagy nem?

A barátság az élet egyik legfontosabb bizalmi kapcsolata. Erős érzelmi kötődés, ami fontos része az életünknek. De mi a helyzet a barátság extrákkal dologgal? Életképes? Működik? Veszélyezteti-e a barátság létét, ha erotika is keveredik a képletbe?

Két barát, akik élvezik egymás társaságát, együtt lógnak és időnként együtt is ébrednek, mi ebben a rossz, kérdezhetnénk. A válasz pedig az, hogy semmi, ha!

Ha mindkét fél ugyanazt várja el a kapcsolattól.

Ha a két ember kedveli egymást, fizikailag vonzódnak egymáshoz, de nem köteleződnek el, és ezt a másiktól sem várják, akkor a kapcsolat működhet. A buktató azonban az, hogy általában csak az egyik fél keresi a fizikai örömöt, és csak az egyik fél gondolja komolyan, hogy ez nem több, csak szex. De a másik fél bár beleegyezik a megállapodásba, titokban reménykedik abban, hogy a kapcsolatból több lesz. Ebben az esetben pedig, ha a vágyai végül nem válnak valóra, a harag egy idő után felgyűlik a reménykedő félben, és tönkreteszi a barátságot.

A szex nem olyan egyszerű, mint a tenisz. Valaki majdnem mindig érzelmi zavarba kerül. Éppen ezért érdemes átgondolni: akarok szexelni a barátommal a barátság elvesztésének kockázatával?

Egyáltalán nekem való a barátság, extrákkal?

A válasz igen:
– ha nem akarod elkötelezni magad az illető mellett, és nem is várod el tőle, hogy ő elkötelezze magát. Ebben az esetben fontos, hogy tudd, az érzelmi támasz nem jár együtt a kapcsolattal.
– ha mindketten ugyanazt várjátok el a kapcsolattól, és ezt egyértelműen meg is tudjátok beszélni már az elején.
– ha el tudod fogadni, hogy mindketten lehettek másokkal is.

Ez utóbbi tétel az, ami szintén buktatója lehet a jól induló barátság extrákkal viszonynak. Gyakori ugyanis az ilyen típusú kapcsolatokban, hogy az egyik fél találkozik valakivel, akivel komolyan akar foglalkozni, ez pedig végül véget vet az előnyöknek – és néha a barátságnak is. 

A két forgatókönyv egyike – az eleve eltitkolt érzelmek vagy a közben kialakuló kapcsolat – szinte mindig kibontakozik. Bármelyik is történik, elkerülhetetlenül magában foglalja azt, hogy az eredeti barátság nem marad meg.

Ha tehát valaki azon gondolkodik, hogy a baráti kapcsolatát előnyökkel színesítené, érdemes jó alaposan átgondolni, megéri-e. Talán érdemesebb máshol keresgélni…

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.