4+1 hasznos dolog, amire egy szakítás megtaníthat

Mikor az ember belemegy egy kapcsolatba, hiszi, hogy az örökké fog tartani. De olykor az érzelmek elmúlnak egyik vagy másik oldalról, és a kapcsolatnak vége szakad. Van, hogy te törsz össze szívet, és van, hogy a te szíved törik össze. Ilyenkor fáj, ilyenkor jön a harag, olykor a gyűlölet, jön az önvád vagy a másik hibáztatása, sorra tódulnak fel a negatív érzelmek.

Aztán mikor lecsitul ez a rengeteg érzelem, levonod a tanulságot.

Például azt, hogy…

Jobb, ha önmagadra hagyatkozol. Mert az emberek jönnek-mennek az életedben, de csak egyetlen valaki van, aki mindig, minden percben veled van, és a te javadat keresi, és az te magad vagy. Mindenki más eltűnhet hirtelen…

Egyedül is boldogulsz. Egy szakítás után először szörnyen magányos leszel, és a szomorúságnak, úgy érzed, sosem lesz vége. De aztán a tompaság enyhül, és rájössz, hogy képes vagy magadat megvigasztalni, önmagadat átsegíteni a nehézségen. A veszteség után értékelni kezded a többi emberi kapcsolatod, de közben rájössz arra is, hogy egyedül is sikerülhet minden.

Megtanulod, hogy nem minden arany, ami fénylik. Megtanulsz hinni a megérzéseidben. Ha valaki újra és újra megígéri, hogy megváltozik vagy másképp fog viselkedni, tudni fogod, hogy nem szabad hinni neki. Ha folyton másnak csapja a szelet, tudni fogod, hogy ez később sem lesz másképp. Megtanulod, hogy csakis akkor szabad elhinni a szavakat, ha azokat konkrét tettek is bizonyítják.

Megtanulod, hogy igenis, minden rendben lesz. Rájössz, hogy ha túljutsz az összetört szíveden, bármit újra átélhetsz. Az élet egyik legnehezebb pillanata elveszíteni azt a személyt, aki korábban boldoggá tett. Sajnos senkinek sem garantált a könnyű élet, és senki sincs biztonságban attól, hogy egy szeretett személy elhagyhatja őt. De túlélhető. Mindez túlélhető. És minden nappal kicsit jobb lesz.

+1: És amennyiben mindig a párod csavarta le a savanyúság tetejét, azt is megtanulod, hogy ha a kanál nyelével egy kicsit alányúlsz a tetőnek és felfeszíted, utána minden erőfeszítés nélkül sikerül letekerni – egyedül is.

EZ IS ÉRDEKELHET:


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.