5 dolog, ami a testeddel történik szakításkor

Ha egy kapcsolat véget ér, a lélek padlóra kerül, hiszen a legrosszabb, ha valaki, akit szeretsz, elhagy. Ilyenkor az ember csak bámul a semmibe, és úgy érzi, vége a világnak, és a lelke ezer darabra hullik szét.

A szakítást ilyenkor a test is megérzi, nem csak a lélek. De vajon milyen hatással van a testünkre, ha párkapcsolatunknak hirtelen vége szakad? Szintén ezer darabra szakad?

Az agy valódi fájdalmat generál
Ha nem is ezer darabra szakad a test, az biztos, hogy jól érezzük, ha azt érezzük, fáj. Mert tényleg fáj, hiszen az agy valódi fájdalmat generál az exre gondolva.
Az ésszerűtlen vágyakozás szintén egy tünet, amit ugyancsak az agyunknak köszönhetünk.

A test felfokozott állapotba kerül, mint meneküléskor
Az agy utasítására szakításkor a szervezetben megnő az adrenalin- és kortizolszint, ettől úgy érezzük magunk, mint mikor menekülünk vagy nagyon stresszes helyzetben vagyunk. A pulzus megemelkedik, és fájón duzzadnak az izmok.

Megjelennek a pattanások
Nos, pattanást számos dolog okozhat, többek között a stressz is. Egy elhagyás esetén pedig bőven kijut a könnyekből és a stresszből.

Csomókban hullik a haj
Ez a tünet sem szívderítő. Nem elég, hogy elhagy a szerelmünk, még csodás hajkoronánk egy részének is búcsút inthetünk. Igen, jól gondoljátok: a hajhullásért is a stressz a felelős. Talán ez is az egyik oka, hogy sok nő egy szakítás után drámaian hatásos frizuraváltásra adja a fejét.

Lassul az emésztés
Ismét a hormonok a bűnösök. A megnövekedett kortizolszint hatással van az emésztésre, ami így kellemetlenül lelassul. Ugyanakkor ez a hormon a felelős azért is, hogy bánatunkban folyton ennénk, mivel nagy mértékben növeli az étvágyat.

Szerencsére a bánatba nem lehet belehalni, még akkor sem, ha sokáig azt érezzük, megszakad a szívünk. Végül elmúlik a bú, és mi folytathatjuk az életünk, megerősödve.

EZ IS ÉRDEKELHET: A HÁZIÁLLATOD ÉRZI, HA SZORONGSZ, ÉS SEGÍT


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.