Mennyi ideig tart, amíg az ember túljut a szakításon? Nem olyan sokáig, mint gondolnád

Akinek összetörik a szíve, úgy érzi, a gyötrelemnek soha nem lesz vége. Szerencsére azonban a fájdalom elmúlik és meglepő, de hamarabb is mint gondolnád. Legalábbis a tudósok szerint.

A nők szenvednek jobban?

A Binghamtoni Egyetem a University College Londonnal közösen végzett tanulmányt, melyben 5705 önkéntes szerelmi életét elemezték szerte a világon. Így számos dologra derült fény, többek közt arra, hogy a szakítás leggyakoribb oka a kommunikáció hiánya.

Az is kiderült, hogy statisztikailag a nők azok, akik többször szakítanak a partnereikkel, ennek ellenére ők szenvednek érzelmileg jobban szakításkor. Szerencsére a nők képesek hamar, hamarabb felépülni, mint a férfiak. Ők akkor is tovább lépnek ha a szívük teljesen összetört.

A tanulmány eredményei szerint egy szakítást átlagosan 6 és 24 hónap között heverünk ki. 

A harag, a szorongás, a gyötrelem és a fájdalom fokozatosan elhalványul, hogy helyet kapjon egy új fejezet.

Hogyan lehet könnyen és gyorsan túllépni egy szakításon?

Ha a szakítás nemrég történt, akkor nehéz lehet elengedni a másik ember iránt érzett érzéseket.

A tudománynak erre is van megoldása. A legjobb módja annak, hogy kilépjünk a szerelem bűbájából, ha nagyon kritikus szemmel átnézzük a kapcsolatot és összeszedjük a negatív részleteket a volt párunkkal kapcsolatban.

Segíthetnek a barátok vagy egy új hobbi is. Bár ezek nem törlik ki az ex emlékét, segítenek növelni az önbecsülést és a függetlenség érzését, amik kimondottan pozitívan hatnak a lélekre.

Mennyi ideig tart tehát túllépni a szakításon? Nyugi, legfeljebb 2 évig! De addig is ott vannak a barátok, akik mindig segítenek!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.