Mindent tudsz a Micsoda nőről? Leleplezünk néhány titkot!

Micsoda nő

A „Pretty Woman” lényegében a Hamupipőke felnőtt változata, és az egyik legismertebb rom-com a világon. Nem csak a szerelemről szól, hanem a hollywoodi álmokról is. Nem is csoda, hogy ezt a filmet a világon mindenki látta – mégis vannak meglepő, rejtett, színfalak mögött maradt titkai.

Ismerjük meg őket:


Eredetileg más lett volna a cím

A forgatókönyv eredeti címe „3000” volt, amennyiben Vivian és Edward megegyezett. Szerencsére a film írói és producerei úgy döntöttek, hogy a „Pretty Woman” sokkal fülbemászóbb választás lesz. 

Drámaibb filmnek szánták

A végül elkészült romantikus vígjáték helyett a film eredeti koncepciója az volt, hogy bemutassa a Los Angeles-i prostituáltak életének árnyoldalát abban az időben, amikor tombolt a szerfüggőség. A film egy drogfüggő prostituált történetét mesélte volna el, akit egy hétre megmentettek, majd visszakerül az utcára. Tulajdonképpen a film az eredeti elképzelés szerint azzal végződött volna, hogy Edward otthagyja Viviant egy mellékutcában, rádobja a pénzt, és elhajt. Végül a gyártók úgy döntöttek, egy kicsit könnyedebb film készüljön.


A híres piros ruha

Sok néző emlékszik rá, hogy Vivian egy híres piros ruhát viselt az operában, amelyben gyönyörű volt. Eredetileg a ruha fekete színű lett volna, de Marilyn Vance jelmeztervező meg volt győződve arról, hogy egy piros ruha lélegzetelállítóbb, és igaza lett. Ennek ellenére három ruhát készített ehhez a jelenethez, de végül a piros nyerte az első helyet.

Nem Julia Roberts volt az első választás a filmhez

Nehéz elképzelni, hogy Vivian szerepét Julián kívül bárki más játssza, de hosszú volt azoknak a színészeknek a listája, akiket fontolóra vettek, és meg is hallgattak az ikonikus film szerepére, mielőtt Roberts-re esett a választás.

Sandra Bullock, Madonna, Kristin Davis, Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer és Molly Ringwald egyaránt szóba került Vivian szerepében.

Ki lopta el majdnem Richard Gere szerepét?


Bár a végső szereposztás telitalálat, Gere szerepére szintén szóba kerültek más színészek is. Denzel Washington, John Travolta, Daniel Day-Lewis és Christopher Reeve is szóba jött, sőt a jelöltek közt volt Al Pacino is. A meghallgatások után a casting igazgató Richard Gere-t választotta. 

A sokoldalú Richard Gere

A forgatás során kiderült, hogy Gere nem csak remek színész, de remekül tud zongorázni is. A Gere által eljátszott esti zongorajelenetben hallható zenét valójában maga a színész szerezte és ő maga is zongorázta – nem volt szüksége dublőrre.

Filmes hibák


A hibák gyakoriak a filmekben, és ez alól a „Pretty Woman” sem kivétel. Vivian egy jelenetben például croissant-t evett, de egy pillanat alatt apró palacsinta lett belőle.

Demi Moore lehetett volna Kit Deluca

Julia Roberts mellett a kor egyik legnépszerűbb színésznője Demi Moore volt. Deminek eredetileg Kit Deluca szerepét ajánlották fel, de ő magyarázat nélkül azonnal visszautasította az ajánlatot. Később Laura San Giacomo kapta a szerepet.

Meg kellett nevettetni Juliát


A rendező mindent megtett a tökéletes jelenetért, beleértve Julia Roberts lábának csiklandozását is, hogy megnevettesse. Abban a jelenetben, amikor a „Szeretlek Lucyt” nézi, ezt azért tette, hogy természetesebben nevettessen, és mivel a színésznő nagyon csiklandós volt, ez sikerült is!

Retusált poszter

A fotók átszerkesztése már az 1990-es években is népszerű volt. A „Pretty Woman” plakáton fekete hajat adtak Gere-nek, Julia Robertsnek pedig teljesen új testet kreáltak. A poszteren Shelley Michelle teste látható. Julia feje csak rá volt rakva. 


A film egyik ikonikus pillanata rögtönzött volt

A Pretty Woman egyik legemlékezetesebb jelenete az a klasszikus pillanat, amikor Edward egy gyönyörű nyakláncot ajándékoz Viviannek, hogy aztán játékosan bepattintsa az ékszerdobozt, amikor felé nyúl. Ez a jelenet azért született, mert Gere így viccelte meg Robertset.

Készítettek néhány felvételt Gere-ről, aki egyszerűen Robertsnek ajándékozta a nyakláncot, de Marshall unalmasnak érezte. Ezért félrevette Gere-t, és azt mondta neki, hogy pattintsa be a dobozt, amikor Roberts a nyakláncért nyúlt. A színésznő reakciója a filmben 100%-ban őszinte.

Két nagy autógyártó cég megtagadta, hogy autói szerepeljenek a filmben

A filmben Edward egy gazdag, de érzelmileg nem kielégítő életet élő playboy, így természetesen kellett egy mutatós sportautó. Eredetileg a készítők azt tervezték, hogy Edward egy Porschéval vagy egy Ferrarival körbeutazza Los Angelest, de váratlan bajba ütköztek.

Mind a Porsche, mind a Ferrari elutasította, hogy autói szerepeljenek a Pretty Womanben, mert nem akarták, hogy a prostitúcióval hozzák őket összefüggésbe. A Lotus azonban nagyon örült, hogy az Esprit-jük szerepelhet a filmben Edward kedvenc szekereként, és ennek a modellnek az eladásai meg is háromszorozódnak, miután a film siker lett.


Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.