Ma magamat választom

Ma nem akarok azzal foglalkozni, mit gondolnak rólam mások. Ma időt szakítok magamra, mert nem teszem meg túl gyakran. Átgondolom mi a jó nekem, mit akarok az életben elérni és ki is vagyok én.

Ma megtisztelem magam azzal, hogy csak olyan dolgokkal foglalkozom, amikkel valóban szeretnék.

Ezért nem fogok bűntudatot érezni. Akkor sem, ha nem töröm magam össze azért, hogy másokat elégedetté tegyek. Ma megelégszem azzal, ha én végre elégedett leszek azzal, amit csinálok. Ma nem akarok mások arcára mosolyt csalni. Ma csak az számít, hogy én szám íve görbüljön felfelé.

Olyan ruhát veszek fel, ami tetszik. Olyan sminket teszek fel, amihez kedvem van. Vagy éppen nem rakok fel semmit, csak az arckrémem használom. Nem hagyom, hogy mások kritikus megnyilvánulásai elrontsák kedvem.

Ma csak az számít, hogy valamilyen módon kimutassam magam felé a szeretetem.

Ma jó leszek magamhoz és minden sötét gondolatot azonnal törlök elmémből. Elmegyek sportolni, sétálni. Apró, számomra kellemes dolgokra „pazarlom” időm. Ma úgy döntök, hogy nem mások életét élem tovább.

A kezembe veszem a sorsom, a boldogulásom! Ahelyett, hogy azzal foglalkoznék, másokat mi tenne boldoggá.

Számomra mindig könnyebb volt másokat első helyre tenni magam helyett. Mert a mosolyuk, a nevetésük elégedettséggel töltött el. Olyankor még arról is megfeledkeztem, hogy nekem is lennének vágyaim, álmaim. Mert őket elégedetté tenni sokkal könnyebb volt, mint a saját utam követni. Egész egyszerűen féltem, valósággal rettegtem, hogyha nem teszem meg nekik, amit akarnak, csalódnak bennem.

Ennek azonban ma vége, mert most úgy döntök, hogy magamat választom. Megtisztítom magam az állandó megfelelési vágytól. Ma van az a nap, amikor úgy érzem, készen állok arra, hogy önmagamért is tegyek valamit.

Mert ma van a napja annak, hogy elkezdem mások helyett, önmagamat első helyre rakni.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.