Ha végre megtanulod szeretni önmagad

Ha megtanulod szeretni önmagad, nem félsz többé nemet mondani egy-egy kérésre. Ha ismered magad, tudod, hogy miben vagy jó és a céljaidat hogyan érheted el. Ha belátod, mihez van tehetséged, nem lesz többé külső motivációra szükséged, hogy álmaid nyomába eredj.

Nem is adsz még egy esélyt azoknak, akik már számtalanszor törték össze szíved.

Könnyedén hagysz hátra olyan kapcsolatokat, amik csak az energiáidat viszik el. Nem is tekintesz vissza bús szemekkel a múltra, hogy nosztalgiázz kicsit. A belső, bizalmi köröd csak néhány emberből fog állni, de ezt nem fogod bánni. Mert megérted, a negatív hullámokat keltőket a magad érdekében fontos azonnal szelektálni.

Ha szereted magad, kiállsz ötleteid és meggyőződéseid mellett, mert nem fogod azt érezni, muszáj tartani a szádat, azért, hogy mások ne utáljanak. Ápolod tested, lelked, mert pontosan tudod, csak így maradhatsz a szeretet ösvényén. Na és írsz egy bakancslistát is, amiről kihúzod a megtett tételeket, mert meg is valósítod vágyaid.

Minél több olyan dolgot teszel, amely örömmel tölt el, annál inkább szeretni fogod önmagad. Hiszen a boldogság és a jó közérzet szárnyakat ad. Még új embereket is kedved lesz megismerni, akik segíthetik fejlődésed. S végre elhiszed a régi igazságot:

Amikor bezárul egy ajtó, egy másik kinyílik előtted.

 

A kis hang a fejedben egyre kedvesebben és empatikusabban szól majd hozzád. Főleg, ha megtanulod megbocsátani magadnak a hibáidat és leckéknek fogod fel azokat. Lesz végre elegendő önbizalmad és tudni fogod, milyen kvalitásaid vannak, s ezért, még másokban sem fogsz kételkedni annyit.

Ha megtanulod szeretni önmagad, tisztában leszel azzal, mikor kell elsétálni valakitől, aki nem érdemli meg a figyelmed.

S hálás leszel mindazokért, akik jóban-rosszban melletted vannak mindig. Jobban fogod élvezni az életet, ha határozottabb vagy a választásaidban és érzéseidben. Sőt, még őszintébb leszel önmagaddal és másokkal is.

Végre nem fog nehezedre esni bocsánatot kérni azoktól, akiket megbántottál. Nem is veszed magadra, ha valaki elutasítja szereteted és törődésed, mert tudni fogod, az nem rólad szól, hanem a másikról. Megtanulod, hogy első helyre kell raknod önmagad anélkül, hogy ezt egoizmusnak élnéd meg.

S megérted, a világon semmi értelme annak, hogy másokkal hasonlítsd össze önmagad és az életed.

Ha végre megtanulod szeretni önmagad, nyugodtabb leszel és a kis dolgok is boldoggá tesznek. Tisztelni fogod magad és nem tolerálod többé azokat, akiktől ezt nem kapod meg. Ha megszereted magad, többet fogsz nevetni, mint sírni. Azért, mert tudod:

Senki sem tökéletes, de megtanulni szeretni magad az egészséges lelki élethez nagyon fontos…

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.