Talán egyedül maradok (és talán ezzel nincsen semmi baj)

Ha valaki egy bizonyos ideig egyedülálló, aggódni kezd. Kérdések gyötrik, az idő múlásával egyre hangosabban és nyomasztóbban. Mikor találok párt? Meddig leszek még egyedül? Örökké szingli maradok? A kérdések csak jönnek és jönnek, és egy idő után elkezdik felfalni az embert. Mentálisan és érzelmileg.

De ez nem kell, hogy így legyen.

Én egyedül vagyok. És az az igazság, hogy lehetséges, hogy ez már így is marad. És tudod mit? Nem baj.

Ha magamba nézek, mélyen legbelül azt gondolom, jobb egyedül lenni, mint egy rossz kapcsolatban. Jobb egyedül, mint megelégedni a kevéssel. Még akkor is, ha meg kell bírkózni a társadalom olykor nyomasztó megbélyegzésével.

Az, hogy nem vagyok együtt valakivel, nem jelenti azt, hogy nem vagyok boldog. Vannak barátaim, igazi barátaim, van szerető és támogató családom és olyan munkám, amit nagyon szeretek.

Nem keresem az alkalmi kapcsolatokat, és bár próbáltam, és nincs vele baj, a balra-jobbra húzás egyszerűen nem nekem való. Nem ítélek el senkit a döntései miatt, de nem gondolom, hogy azt kell tennem, amit mindenki más gondol, hogy tennem kéne. Van, akinek működik. Nekem nem.

Mostanában sokat töprengek. Kapcsolatokról, és arról, hogy mitől lesz boldog az élet. Magamra fókuszálok, és arra, mi tesz engem igazán boldoggá. Mert leginkább ez a célom – boldog szeretnék lenni. Át akarom élni az élet csodáit, élvezni a lehetőségeket anélkül, hogy állandóan azon görcsölnék, melyik sarkon bukkan fel végre az igazi.

Talán egyszer, valamikor a jövőben találkozom valakivel, aki megcsillant valamit a lelkemben. Lehet, hogy meg van írva ez a történet, nem mondom, hogy teljesen kizárt. Ha megtörténik, belevágok, mert azt a csodát is szeretném megtapasztalni.

De megtanultam szeretni magam, pontosan tudom, hogy mit akarok az életben. Erős emberi kapcsolataim vannak barátokkal és családdal. Így, ha nem jön el a társ, akkor sem leszek összetörve. Lehet, hogy nekem nem ezt a lapot osztották, hanem a kutyás néniét, aki a legjobb barátnőjével járja be az ismeretlent. Ettől nem leszek őrült, sem kevesebb másoknál.

Mert az út végén, csakis magammal kell majd elszámolnom, senki mással.

Annyi más dolog van az életben, ami sokkal rosszabb, mint egyedül élni. Egyedül élni nem kudarc. Csak egyfajta variáció, amiben rengeteg lehetőség rejlik.

Szóval, igen. Lehet, hogy végül egyedül maradok. De nem baj. Boldog leszek így is, mert eldöntöttem, hogy az akarok lenni.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.