Szerető vagyok, mert így döntöttem

szerető

Szeretőnek lenni vagy nem lenni?  
Lehet ez kérdés? Érdemes erről beszélni, vagy a válasz egyértelmű?

Régebben zsigerből mindenki rávágta, hogy nem lenni, pedig sokkal többeket érintett a téma közvetlenül, mint hittük volna.

Persze egy szeretői státusz sem tisztán fekete vagy fehér. Az igazságnak ezer árnyalata van, s minden szeretői kapcsolat más. Sok nő megy bele a szeretői szerepbe. Néhányan tudatosan, néhányan meg azért, mert fogalmuk sincs róla, hogy azok.

Beszélgettem nemrég egy édesanyával, aki tudatosan lett szerető. Zsuzsa (a nevét nyilván átírtam), elmondta azt is, miért.

– A mai férfiak egy része – szerintem elég nagy része – nem akar kapcsolatot. Státusszimbólumokat kergetnek: nagy pénzt, nagy házat, nagy kocsit, újabb és újabb nőt. Nem akarnak elköteleződni senkinek. Ha le is horgonyoznak egy időre, a régi asszonyt egy idő után lecserélik egy új asszonyra. A régi mehet a levesbe. 

A nő ott marad egyedül, sokszor egy vagy több gyerekkel. Kialakít egy rendszert, amibe nagyon nehezen enged be egy férfit, főleg, ha előzőleg megégette magát.

Nagyjából így vagyok most én is. Nekem már nem kell férfi az otthonomba, de az ágyamba néha igen. Vannak vágyaim, amiket hús-vér emberrel akarok megélni, lehetőleg ugyanazzal, és nem minden héten mással.

Nincs senki homlokára ráírva, hogy foglalt. A mostani szeretőmnek van felesége. De ezt nem tudtam, mikor először lefeküdtünk egymással. Partnert kerestem, akivel alkalmanként összebújhatok, és ő is azt keresett. Csak később derült ki, hogy ő nem egyedülálló. A felesége tud rólam, de úgy tesz, mintha nem tudna. Nem az én dolgom, ezt focizzák le ők egymás között.

Én nem kértem, hogy legyen velem, nem támasztottam felé követelményeket, nem zsaroltam meg, hogy hagyja el a feleségét, a családját. De ha jönni akar, és nekem is kedvem van, jöhet. Élem az életem, azt, amit a gyerekemmel kialakítottam, és néha szexelek egy jót egy férfival, aki okos, vicces és megfelelő az ágyban is – és mellesleg másnak a férje. 

Ha majd másra vágyom, ha egyszer valami csoda folytán kész leszek még valakinek elköteleződni, majd akkor változtatok a jelenlegi életemen. Most így megfelel.

– Megírhatom amiket most mondtál?

– Persze! Majd mindenki mutogathat, hogy mekkora k…a vagyok, tönkreteszek egy családot. De engem nem érdekel. Senki nem jár az én cipőmben!

nyitókép: Image by haritanita on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.