Olvasói levél: megkeresett a férjem szeretője

Arról, hogy egy pár egyik vagy másik tagja félrelép, többször írtunk már. Gyakran előfordul a férfiak esetében, de a nők sem szentek.

De mi van akkor, ha a harmadik fél hirtelen bejelentkezik? Mi a teendő? Érdemes beszélni vele, vagy figyelmen kívül kell hagyni?

Ez Évi dilemmája is.

Megőrülök. Nemrég találtam néhány fényképet a férjem laptopján egy mappában. Egy másik nőt ábrázolt. Egy igen csinos nőt, aki valahogy ismerősnek tűnt. Napokig rágtam magam rajta, mire eszembe jutott, hogy egy rövid ideig munkatársa volt a férjemnek. Mikor rákérdeztem nála, miért vannak a képek a laptopon, megláttam a szemében a bűntudatot. Azonnal tudtam, és a kérdésemre ő sem tagadta. Elmondta, hogy viszonyuk van, hébe-hóba lefekszenek egymással, de az egész a szexről szól, nem érzelmi alapú, mert ő engem szeret. Jött az undorító sablonszöveggel.

7 éve vagyunk házasok, és tavaly volt egy nagyon nehéz időszakunk, de nekem még abban az időszakban sem jutott egyetlen pillanatra sem az eszembe, hogy más felé forduljak. Neki igen. Nagyon szeretne egy második esélyt, de megmondtam neki, hogy szó sem lehet róla. Hazaköltöztem a szüleimhez.

Pár napja a nő, akivel megcsalt, üzent nekem a közösségi oldalon. Bocsánatot kért, és azt mondta, rosszul érzi magát, amiért tönkretette a kapcsolatunkat. Őszintén szólva, nem értem mit akar tőlem. A teljes megromlásért nem őt hibáztatom, és nem is ő volt az, aki megcsalt engem, mégsem hiszem azt, hogy nekem bármilyen kapcsolatba kellene kerülnöm vele. Nem válaszoltam az üzenetére, de most újra írt. Megkérdezte, találkozhatnánk-e egy kávéra, hogy mindent megbeszéljünk. Hogy miért, azt nem tudom. Nem vagyunk barátok, de még csak ismerősök sem. Miért kéne nekem a megcsalásról beszélgetnem vele? Hogy könnyíthessen a saját lelkén? Oldja azt meg ő, én a saját bajommal akarok foglalkozni.

Gonosz vagyok? Meg kéne hallgatnom?

nyitókép: Image by mego-studio on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.