Olvasói levél: a férjem lelépett a szeretővel, boldogabb lett az életem

Mirage

Amikor egy férfi szeretőt tart, ha nem bukik le, két választása van – a családjával marad, és egy idő után megszakítja a kapcsolatot a szeretővel, vagy a szeretőt választja.

Ha az utóbbi történik, a megcsalt, elárult társnak hosszú időbe telik, míg feldolgozza a történteket, összerakja a darabjait, rendbehozza az önbecsülését és továbblép. Az idő persze minden sebet begyógyít.

Így történt ez Andrea esetében is:

42 éves voltam, a férjem 44, mikor egy nap elém állt, hogy van valakije. Azt mondta megunta, hogy én csak anya vagyok, régóta nem nő, hogy mással sem foglalkozom, csak a gyerekekkel, míg más nők karriert építenek. Kérdőre vont, miért nem mentem még vissza dolgozni, hiszen a kisebbik gyerek is elmúlt már 10 éves. Döbbenetemből felocsúdva mondani akartam, hogy ő akarta, hogy maradjak háztartásbeli, mert így könnyebb volt megoldani a logisztikát, családot, de szóhoz sem hagyott jutni. Elmondta, hogy neki elege van a zajból, a tinik lázadásából, és szeretne nyugodt életet egy szép nővel, aki nem hanyagolja el magát, akinek nem a pelenkák, hanem ő az első. Szeretne utazgatni, csendben olvasni, színházba járni, de mi – én és a gyerekek – megakadályozzuk ebben.

Rettenetesen összetörtem, de a haragom erősebb volt, mint a fájdalmam, mikor néhány nap múlva elköltözött. Hogy mert engem hibáztatni a gyerekekért? Őket mindketten akartuk! Hogy merte a szememre vetni, hogy nincs karrierem? Épp az ő kedvéért nem mentem vissza dolgozni, és tartottam fenn a háttérországot. És hogy nem voltam elég csinos? Miért sminkeltem volna otthon? Talán a seprűnek? Nem voltam elhanyagolt sem, jártam fodrászhoz, és soha nem lyukas tréningnadrágban feküdtem otthon.

Az első hónapok nehezek voltak. Villámgyorsan állást kellett találnom, újratervezni az életünket, átszervezni a logisztikát és közben tartanom magam. A gyerekek kezdetben megrendültek, de meglepően hamar megszokták az új helyzetet, és azt, hogy az apjukat csak két hetente hétvégén látják.

Azán ahogy múltak a hónapok, kivirultam. Most, két évvel a válás után boldogabb vagyok, mint valaha. A munkahelyem szuper, jól érzem magam, megbecsülnek. Remek emberekkel dolgozom együtt, szakmai továbbképzéseken veszek részt, miközben a nőiességemre is újra rátaláltam. Edzőcipő helyett magassarkút hordok, farmer helyett olykor ceruzaszoknyát. Sminkelek is. Mivel a kicsi is betöltötte a tizenhármat, szabadabban mozgok, mert már nem kell mindenhova fuvaroznom őket. Eljárok sportolni, kávézni, olykor szórakozni.

Elégedett, boldog, kiegyensúlyozott vagyok. Nem váltam volna el, mert én úgy éreztem nem volt rossz a házasságom, épp azért haragudtam a férjemre, hogy neki nem volt elég, amit tőlünk kapott, és a gyerekeket teherként megnevezve mást akart.

Ma viszont nélküle is remekül megvagyok. A karma pedig végezte a dolgát: fiatal felesége hamar teherbe esett, most plusz húsz kilóval otthon terelgeti a majdnem egy éves kicsit, a párom pedig hallgatja a gyereksírást és cserélgeti a pelenkát. Most mondjam azt, megérdemelte?

nyitókép: Image by Freepik

2 hozzászólás
  1. Ügyes nő vagy hamar túladtál a férjed bejelentésén ezt sem tudja mindenki ilyen ügyesen. Azért a férjed bejelentése egyes ezért kellettek a gyerekek én sem hagytam volna egyedül a gyerekeket és az otthoni munka az semmi az ilyen férj jobb is hogy megy amit meg fözőt egye meg.

  2. Leléptem a családomtól mert a feleségem csak részben volt az enyém, az élelmemről gondoskodott de a házastársi kötelezettségét az idős korára hivatkozva teljesen megszüntette velem és ez részemre sérelme volt. Minimum elvártam volna hogy ne a 48 éves fiunk szobályában aludjon én meg egyedül a másik szobában. Ez nem házas élet. Hibám nekem is van, de ezt már nem tudtam eltürni. Ezért döntöttem így. Sajnálom de még élni akarok 71 évesen is.

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.