Egy mérgező kapcsolat után is jöhet szerelem

Igen, jobban jársz egyedül, mint egy mérgező partnerrel, aki képtelen látni az értékeidet. Igen, jobban jársz egyedül, mint valakivel, aki miatt minden este álomba sírod magad. És nem, nem rossz egyedül sem. Az egyedüllétnek is megvannak a maga szépségei.

De ez nem azt jelenti, hogy egy mérgező kapcsolat után örökre egyedül kell maradnod. Nem azt jelenti, hogy ha egy kapcsolat rossz volt, törvényszerűen rossz lesz a következő is. Nem kell eltaszítani mindenkit, aki érdeklődik irántad, csak azért mert úgy hiszed, a végén biztosan bántani fog. 

Ne hagyd, hogy egy mérgező kapcsolat elhitesse veled, hogy jobban jársz egyedül. Ne zárd be magad, ne zárd el magad örökre!

Ha találkozol valakivel, aki megdobogtatja a szíved, adj neki esélyt. Nem kell fejest ugrani a kapcsolatba. Nem kell kapkodni. De azonnal elutasítani sem, csak azért, mert félsz.

Hidd el, nem minden kapcsolat mérgező. Nem minden párkapcsolatban zajlanak véget nem érő játszmák és sértődések. Nem minden házasság ér véget haraggal és válással.

Ne zárd be a szíved, ha találsz valakit, aki hajlandó óvatosan bánni vele. Ne fuss el, ha végre szembe jön valaki, aki jobbá tudja változtatni az életed. Ne engedd, hogy a múlttól való félelmed útjába álljon egy olyan jövőnek, ami tele van lehetőségekkel.

Nem minden szerelem mérgező. Ha megtalálod a megfelelő embert, biztonságban lehetsz. Lehet a szerelem olyan is, amiben kapsz, nem csak elvesznek, amiben épülsz és nem elsorvadsz, ahol nem tipornak meg, nem törnek össze, ahol vigyáznak rád.

Ne hagyd, hogy egy mérgező kapcsolat elhitesse veled, hogy jobban jársz egyedül, mint egy olyan partnerrel, aki minden, amire valaha vágytál. Ne feltételezd, hogy a történelem megismétli önmagát, és hogy minden kapcsolat ugyanolyan. Ne feltételezd, hogy valami szerethetetlen szörnyeteg vagy, aki nem kell senkinek.

Ne feledd, te is értékes vagy, aki megérdemli a jót. Soha ne hagyd, hogy bárki mást mondjon neked. Lehet, hogy nem holnap, de a számodra megfelelő ember betoppan majd az életedbe. Neked csak hagynod kell.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.