Eljön a nap, mikor rád talál a szerelem

Már elhullattad minden könnyed, miközben azt kérdezed magadtól és mindenki mástól, mi a baj veled? Önsajnálatba süllyedsz, doboz számra szívod a cigarettát, iszod az alkoholt vagy falod a tábla csokoládét? Úgy érzed értéktelen vagy társ nélkül, valami baj van veled, ha nem jön el a nagy szerelem az életedbe?

Nos, akkor hazudsz magadnak, aminek semmi értelme!

Senki sem tökéletes, de te mégis tökéletes szeretnél lenni. Belekapaszkodsz minden potenciális jelöltbe, és azt képzeled ő lesz az igazi. Aztán rájössz, csak ráaggattad álmaidat, vágyaidat, pedig ő csak a testedet akarta használni. Mikor ez kiderül, persze magad ellen fordulsz (ahelyett, hogy rá haragudnál) és kijelented: téged nem lehet szeretni.

Valóssággal rettegsz, hogy az igazi sohasem fog az életedben megjelenni. Pedig egy nap, akár hiszed, akár nem, meg fog történni.

Persze nem akkor, amikor görcsösen kapaszkodsz mindenkibe, aki rád mosolyog és meghív egy italra. Hanem akkor, amikor végre elhiszed, megérdemled a boldogságot.

Talán hónapokig, vagy évekig fog tartani mire ezt az állapotot eléred. De egy nap eljön egy pillanat, amikor találkozol valakivel, akire más szemmel fogsz tekinteni, pedig –meglehet-, már évek óta ismered. Talán úgy fog tűnni túl lassan történik minden, de aztán nagyon megdöbbensz.

Mert teljesen más lesz az egész, mint amilyennek képzelted.

Lehet, nem a húszas éveidben találkozol a nagy Ő-vel, de attól még nem lesz kevésbé katartikus az élmény. Persze csak akkor, ha kinyitod szíved ajtaját és nem zárkózol el a mindent elsöprő érzéstől. Meglehet ugyanis, hogy megijedsz a rád szakadó boldogságtól és nem mered elhinni, tényleg megtörténik. Ezzel pedig elbaltázod az esélyed, amit életed végéig fogsz bánni.

Éppen ezért ne ijedj meg, mikor a nagy szerelem beköszönt az életedbe és úgy érzed majd, hogy sebezhetővé váltál. Mert valakit megszeretni azt jelenti, hogy fájdalmat is okozhat neked. Ez mégse tántorítson el, hiszen mindig erre vágytál. A nagy, mindent elsöprő szerelemre, amiről magányos éjszakáidon sokat fantáziáltál.

Soha többé nem leszel magányos, ha egyszer megtörténik veled.

Hidd hát el, hogy egy nap az igazi betoppan életedbe. A szíved könnyebbé válik, mert végre kerek lesz a világod. Szóval hagyd abba a kesergést, magányos óráidon!

Inkább hidd el, hogy fantasztikus vagy és megérdemled, hogy szeressenek. A boldogság egy karnyújtásnyira van tőled, csak végre fogadd el, hogy a szerethetőséged nem egy párkapcsolat függvénye. Ha megteszed, eljön a nap, mikor a nagy Ő belép életedbe…

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.