Egy igazi hús-vér nő – Melissa McCarthy

Okos, vicces és nem nádszálvékony alkat. Szintén komikus férjével 16 éve él együtt. A világ a Szívek szállodája című sorozatban ismerte meg, mint Lorelai gömbölyded, szarkasztikus szakácsnő barátnőjét. Aztán egy másik sorozatban játszott szerepéért már Emmy-díjat is kapott, pedig ekkor már kétgyermekes anyuka volt.

Melissa McCarthy 1970. augusztus 26-án született.

Illinois államban nőtt fel, egyszerű körülmények között. Szülei mindenben támogatták őt és a húgát is. Nem mondták neki soha, hogy ezzel vagy azzal nem lenne érdemes próbálkoznia. Így aztán jelentkezett ruhatervező szakra, amit el is végzett. Egy tánccsoport öltöztetője volt New Yorkban, mikor elhatározta, hogy kipróbálja magát a színpadon. Ugyanis különleges képessége volt ahhoz, hogy megnevettesse a legszomorúbb embert is. Egy időben vacillált is a divat- és a művészszakma között. Aztán rájött, nem kell választania.

New York egyik híres stand up műsorokat adó klubjában lépett fel először. A hatás nem maradt el, hiszen a mindig mosolygós és rendkívüli öniróniával rendelkező lányról sütött, hogy őszinte. A közönség azonnal a szívébe zárta. A siker hatására beiratkozott dráma tagozatra is, és hamarosan a Szívek szállodája című sorozatban landolt.

A Szívek Szállodájában

A hét évig futó sorozat alatt találkozott össze egy ismerős arccal, Ben Falcone-nal, akiről kiderült, valaha egy középiskolába jártak. Hat év után össze is házasodtak. Igaz, a lánykérés nem volt valami romantikus, inkább komikus, mint ahogy az hozzájuk illik. Ültek a kanapén, Tetriseztek, mikor Ben félvállról megkérdezte Melissát, hozzá megy-e feleségül. A lány igent mondott, és a szerény esküvőt hamarosan megtartották. Így mikor terhes lett nem sokkal később, azt beleírták a Szívek Szállodájába.

Bár ma már hihetetlen, de ekkor még anyagi gondokkal küzdött. Egy mellékszereplőnek még egy sikeres sorozatban sem fizetnek sokat a készítők. Persze éhezni nem éhezett és hamarosan Melissa második gyermekének is életet adott. Még csak 8 hónapos volt kisebbik lánya, mikor felkérték a Mike és Molly című sorozat női főszerepére.

„Nincs vonzóbb személy annál, mint aki nem veszi magát komolyan.”

Rövid habozás után igent mondott, bár volt lelkiismeret-furdalása. A gyermekeit mindig vitte magával a forgatásra, mégis úgy érezte, inkább nekik kellene ruhát varrni filmezés helyett. Aztán rájött, bár imádja gyermekeit, nem élhet csak és kizárólag értük.

A saját életét is vezetnie kellett tovább, és meg is lett az eredménye. A Mike és Molly című sorozatért megkapta az Emmy-díjat. Ezután már felkapták a fejüket a mozifilmekkel foglalkozó gyártók is, és Melissa megkapta 40 évesen az első nagyobb mozifilm szerepét. A Koszorúslányok című filmben a főszereplőtől ellopta a showt, és bebizonyította, lehet rá alapozni egy egész filmet is.

Melissa és férje

Azóta már olyan nagy nevekkel játszott, mint Sandra Bullock, Jude Law, Jason Statham. Ráadásul, imádott filmjének a Szellemirtóknak a női szereplős újrafeldolgozásában is főszerepet kapott két másik hölgy, és Chris Hemsworth mellett. Még le is fogyott jó pár kilogrammot, de nem azért, mert ez volt az elvárás vele szemben. Hanem azért, mert most, hogy a lányai már nagyobbak, kicsit jobban tud figyelni magára.

Filmjei és családja mellett még arra is volt ideje, hogy saját ruhamárkát indítson. Hiszen a ruhatervezés mindig is fontos volt számára. Ráadásul, ő az igazi emancipált nő, aki nem fél kiállni és elmondani a véleményét sem magáról, sem más fontos társadalmi kérdésekről. Példaképe az a Gloria Steinem, aki a hetvenes évektől a polgárjogok és női egyenjogúság mellett kardoskodott.

Így aztán nem is meglepő Melissa életfilozófiája sem:

Soha nem éreztem úgy, hogy bárki kedvéért meg kellene változnom. Mindig azt gondoltam: ha meg akarsz változtatni, inkább menj és keress valaki mást helyettem.”

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.