Ha eleged van az életedből, kezdd újra!

Gondoltál már arra, milyen jó lenne lenyomni a reset gombot, mindent kitörölni és tiszta lappal kezdeni az életet? Ugye, igen?

Erre ugyan nincs lehetőség – és lehet, hogy jobb is, hiszen akkor egy sor szép emléket is kitörölnél – de azt megteheted, hogy lezárod a múltat, és tiszta lapot nyitsz. A változtatás nincs korhoz kötve. Megteheted bármikor, soha nem vagy hozzá túl öreg!

Ne hátra tekingess!

Annak érdekében, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibákat, fel kell hagynod azzal, hogy folyamatosan a múltba tekintesz. Ám ehhez előbb meg kell értened önmagad. Meg kell értened, hogyan és miért vagy az, aki vagy, és mit, miért tettél.

Minden embernek van egy csontváza a szekrényben, és minden ember bánt már meg döntést, tettet, választást. Ezeket nem lehet semmissé tenni, de mindenki megteheti, hogy elfogadja a hibákat a felnőtté válás és a tanulás részeként. Emberek vagyunk, hibázunk. Nem érdemes ezek miatt folyton ostoroznunk magunk. Ne tedd te sem.

Felesleges időpocsékolás, hiszen visszacsinálni már semmit nem lehet.

Jobb, ha megbocsátasz magadnak, és azon dolgozol, hogy ne ismételd meg ugyanazokat a hibákat.

Az élet nem egy barát a Facebookon, akit le lehet tiltani, ha nem akarod látni. Ha így lenne, sokan blokkolnánk az életet! De ez nem megoldás. 

Akkor mi a megoldás? A változás. 

Változtasd meg az utadat. Azonosítsd azokat a dolgokat, amikkel nem vagy elégedett, olyan dolgokat, amik akadályozzák az újrakezdést, és hozz létre határozott változtatásokat. 

Komolyan gondolkodj el rajta, ki szeretnél lenni a jövőben! Foglald össze, mit és miért szeretnél változtatni magadon, mit szeretnél elérni.

Kinek látod magad két év múlva? Milyen tulajdonságokkal rendelkezel akkor? Mit csinálsz?

Írd le, majd készíts ütemtervet. Írj le minden lehetséges tervet, minden lehetséges akadályt. Tűzz ki a végső cél eléréséig sok apró célt is, hogy az út során legyenek sikerélményeid.

Az egyetlen út az előre!

Ha mindennel megvagy, indulj el. Változtass, hisz vár a cél! Az újrakezdéshez folyamatosan hajtanod kell magad előre. Emlékeztetned kell magad, hogy visszalépni nem lehet. Hiszen nem azért indultál el az úton, hogy megtorpanj. Azért indultál erre az útra, mert el akartál érni egy adott célt, konkrét valaki akartál lenni. És az egyetlen módja annak, hogy elérd a célt, ha afelé haladsz, nem pedig távolodsz tőle.

Nem számít, mi történik, előre kell menetelned. Kezdj mindent előröl – egy új jövőért!

Nyitókép: Image by benzoix on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.