Egy szerep – több színésznő

Ha egy híres filmszerep az eszünkbe jut, automatikusan egy hírességet társítunk a szerephez. Pedig ha jobban belegondolunk, vannak karakterek, amiket több ismert emberhez is köthetünk, gondoljunk csak Batman vagy Joker szerepére.

A legikonikusabb szerepeket az évtizedek során számos különböző híres színész és színésznő játszotta már. Mi most néhány női szerepet és alakítóikat mutatjuk meg:

Anna Karenina: Vivian Leigh, Sophie Marceau, Keira Knightley

Anna Karenina szerepét az évtizedek alatt több színésznő is alakította már. A szerepet teljesen más módon ábrázolták, de mindegyik brilliáns volt a maga nemében. 
Vivian Leigh 1948-ban, míg Sophie Marceau 1997-ben játszotta el Annát. 2012-ben Keira Knightley kapta meg a szerepet a világ egyik legismertebb romantikus történetében.

Lisbeth Salander – A tetovált lány: Noomi Rapace, Rooney Mara

Noomi Rapace, a svéd Millennium-filmek (A tetovált lány sorozat) szereplője, Lisbeth Salander első megformálója. A film 2009-ben debütált, hatalmas sikerrel. Az amerikai remake nem sokkal ezután követte, ahol Lisbeth szerepét Rooney Mara játszotta. Neked melyik változat tetszett jobban?

Macskanő: Michelle Pfeiffer, Anne Hathaway, Halle Berry

Michelle Pfeiffer 1992-ben a második Batman filmben, a Batman visszatér-ben alakította Selina Kyle karakterét. 2004-ben Halle Berry játszotta A Macskanő című filmben a szerepet, őt pedig 2012-ben A sötét lovag – Felemelkedés-ben Anne Hathaway követte.

 A Macskanők mindegyike bombázó volt, de Halle Berry valóban eszméletlen macskás volt tökéletes mozdulataival. Melyikük volt a legjobb? A maga nemében mindegyikük remek volt, de az a tény, hogy egy afroamerikai nőt Macskanővé választottak, nagy dolog, és Berry gyors, mégis érzéki mozdulataival tökéletesen játszotta a szerepet.

Emma : Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow, Anya Taylor Joy

Jane Austen nagysikerű regényét, az Emmát többször is megfilmesítették már. Ez a korabeli klasszikus ötször adaptálódott, de a legemlékezetesebb a szerepben Paltrow, Beckinsale és Taylor Joy. Emma Woodhouse szerepét 1996-ban Kate Beckinsale, míg 1997-ben Gwyneth Paltrow játszotta. A legfrissebb, 2020-as feldolgozásban a szerepet Anya Taylor Joy kapta.

Sarah Connor A Terminator-ból: Linda Hamilton, Emilia Clarke, Lena Headey

A Terminator mindenféle folytatást, spinoffot és újraindulást látott az 1984-es első rész óta. Szinte minden új film átdolgozta Sarah Connor kulcsszerepét az első alakító, Linda Hamilton óta. Volt már Sarah Connor Emilia Clarke 2015-ban a Terminator: Genisys-ben, és Lena Headey színésznő is a Terminátor – Sarah Connor krónikájában.

Elizabeth Bennett a Büszkeség és balítéletből: Elizabeth Garvie, Jennifer Ehle, Keira Knightley

Jane Austen ismert és szeretett írónő, épp úgy, ahogy a regényeiből készült filmek is mind közkedveltek. A büszkeség és balítélet-ből is számtalan adaptáció, film, tv-film, minisorozat készült az évek alatt. Elizabeth szerepét is számtalan színésznő megformálta már. 1980-ban Elizabeth Garvie, 1995-ben Jennifer Ehle alakította a szerepet, míg a legismertebb feldolgozásban 2005-ben Keira Knightley. Őt követte 2013-ban Anna Maxwell Martin, majd 2016-ban Lily James.
Neked melyik tetszett legjobban?

Mystique az X Men-ből: Morgan Lily, Rebecca Romijn, Jennifer Lawrence

Az X-Men csodálatos és egzotikus szereplőjének olyan a jelmeze, hogy szinte teljesen elfedi a szereplőt. Ettől függetlenül a szerep maga remek, és a három színésznő, Morgan Lily, Rebecca Romijn, Jennifer Lawrence jól alakított.

Jane a Tarzanból: Maureen O’Sullivan, Eve Brent, Margot Robbie

1932-ben, számtalan némafilm után, Johnny Weissmuller főszereplésével forgattak Tarzanról, akinek szíve hölgyét akkor Maureen O’Sullivan alakította. Ezután számtalan Tarzan film következett, majd Jane újra szerepet kapott 1958-ban, mert a forgatókönyvírók szerint kellett a szerelmi élet a filmekbe, ekkor Eve Brent játszotta Tarzan kedvesét. 2016-ban a Tarzan legendájában már Margot Robbie látható a szerepben.

Lois Lane a Superman-ből : Noel Neill, Margot Kidder, Teri Hatcher, Erica Durance, Kate Bosworth, Amy Adams

Kétségtelen, hogy Lois Lane az egyik leghíresebb női képregényszereplő, aki eszünkbe juthat. Számtalan színésznő fel is vette már az alakját. Nem is meglepő, hogy erre lehetőség volt, hiszen Superman példát mutathatott a kisfiúk számára, és Superman elképzelhetetlen az erős nő, Lois Lane nélkül. Margot Kiddertől Kate Bosworthig számtalan színésznő játszotta az áhított karaktert, sokáig Teri Hatcher magasan a legjobb volt, ám a karakter valóban Amy Adams-nek áll a legjobban.

EZ IS ÉRDEKELHET: