5 ok, amiért fontos, hogy jól gazdálkodj az időddel

Mindenki ideje értékes. Az, aki rosszul osztja be, számtalan problémával szembesül, olykor nem is tudva, hogy az időbeosztása okozza a gondokat. A rossz időbeosztás alváshiányt, boldogtalanságot, sőt egészségügyi komplikációkat, például stresszt okozhat. Csak az a gondolat, hogy túl kevés idő marad a munka befejezésére, elegendő ahhoz, hogy a legtöbb ember nagyon feszült legyen.

Szóval, miért olyan fontos, hogy jól gazdálkodj az időddel? Például, mert:

1. Javítja az önfegyelmet
Egy ember, aki képes megszervezni a napját, és be is tudja tartani az ütemtervet, az nagy eséllyel fegyelmezett ember. A pontos ütemterv szerint dolgozó, aki nem halogat, esélyesebb arra, hogy megvalósítsa a céljait. Egyértelműen megállapítható, hogy a jól szervezett időbeosztás javítja a koncentrációt és az önfegyelmet, más szavakkal: minél jobb az időkezelés, annál jobb lesz az önfegyelem. Ez segít sikeresebbé válni, és elérni a kitűzött célt.

2. Jut idő a hobbikra
A munka, a családi elkötelezettség és a feladatok között a legtöbben nem hagyunk elég időt a kikapcsolódásra. Ha te elég időt szeretnél pihenni, kikapcsolódni, és felkészülni a következő napra, elengedhetetlen a jó időgazdálkodási képesség. Tudnod kell megszervezni a munkaidőt és a szünetet, hogy lelkileg és fizikailag is bírd a hosszú hétköznapokat.

3. Csökkenti a stresszt
Úgy érzed, mintha mindig elfoglalt lennél, de keveset teljesítesz? Van valami, ami miatt álmatlanul forgolódsz? Állandóan el vagy havazva, és sosem éred utol magad a tennivalókkal? Ha csak egy kérdésre is igennel válaszoltál, akkor valószínűleg folyamatosan idegeskedsz. Amikor az idő elfolyik, és mindig eszeveszetten dolgozol, hogy be tudd tartani a határidőket, annak nagy valószínűséggel az egészséged szenvedi kárát.

 A jó időgazdálkodás hatékonyabbá tesz, elősegíti a határidők betartását és csökkenti a stresszt.

4. Lendíthet a karrieren
A jól beosztott idő hatékonyságot eredményez, amit minden munkahelyen megbecsülnek. Ha jól szervezel, s emellé még jól is alszol, biztos, hogy jobb helyzetben leszel a megfelelő döntések meghozatalához a munkahelyeden. Mások is észreveszik ezt, és ez nem marad következmények nélkül.

5. Jobb döntéseket eredményez 
Az időkezelési készségek segítenek elkerülni a stresszt, ezt már tudjuk. Ez a tény erőteljesen befolyásolja döntéseinek minőségét, hiszen ha nem vagyunk idegesek, józanabbul mérlegelünk. Ez az élet minden területére igaz, a karriertől kezdve a kapcsolatokig, barátságokig és társadalmi életig. A hatékony időgazdálkodás révén elkerülhetőek azok a rossz döntések, amiket a stresszes, feszült, fáradt ember hoz.

Van még kétséged? Egyértelmű, hogy a jól beosztott idő drámai módon javítja az élet minden területét. Ha te is érzed, hogy változtatni kéne, ne habozz: csak bele kell kezdeni!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.