Ikonikus filmszerepek, amiket eredetileg másnak szántak

Vivian, Han Solo, Forrest Gump. 
Csak néhány filmszerep, amit mindenki ismer, aminek az arca kitörölhetetlenül belénk vésődött.

Elképzelni sem tudjuk már, hogy ne Julia Roberts legyen Vivian, vagy ne Tom Hanks játssza Forrest-et.

Azt azonban csak kevesen tudják, hogy ezeket a szerepeket eredetileg másnak szánták…

A Túl a barátságon című Oscar díjas filmet eredetileg senki nem akarta megrendezni, a színészek kiválasztása sem sikerült elsőre. Ang Lee rendezésében Jake Gyllenhaal és Heath Ledger kerültek a főszerepbe, ám előttük megkérdezték az akkori nagyágyúkat is- Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon és Ryan Phillippe azonban nemet mondtak.

Dawson és a haverok sorozat nagy sikerrel futott hazánkban is, Joey Potter szerepében pedig Katie Holmes tökéletesnek tűnt. 
Azonban a szerepre eredetileg Selma Blair-t szánták, ám az utolsó pillanatban Katie bemutatkozásnak küldött amatőr felvétele kiütötte a nyeregből.

A kaliforniai álomban Mia szerepében Emma Stone tökéletes választás. Tudtátok, hogy eredetileg Emma Wattson-nak kínálták fel a szerepet, de ő végül a Szépség szerepét választotta a Szépség és a Szörnyetegben?

Imádom Dr. Szöszi szerepében Reese Witherspoon-t. El sem tudnék mást képzelni. Azonban eredetileg a szerep Christina Applegate-é lett volna, ő azonban visszautasította. Nem akart ugyanis újabb buta szőkét játszani. hiszen az volt évekig az Egy rém rendes család-ban.
Utólag kicsit megbánta döntését.

Julia Robert és Vivian a Micsoda nő-ben számomra szétválaszthatatlan. Senki mással nem lenne ugyanolyan. Pedig a szerep eredetileg nem rá várt. Molly Ringwald lett volna Vivian, de visszautasította, mint ahogy még számos akkoriban nagy név is. Julia csak nagyon sokadik volt a lehetséges jelölt listán. (Meg Ryan, Daryl Hannah, Kim Basinger, Sandra Bullock, Winona Ryder…) Mit mondhatnánk? Jól tette, hogy igent mondott!

Forrest Gump szerepére sem Tom Hanks volt az eredeti jelölt. John Travolta lett volna Forrest Gump eredetileg, de ő visszautasította. Állítólag utólag azt mondta, nagy hiba volt. Talán igaza van. Tom Hanks viszont nem követte el a hibát. Zseniálisat játszott, s ezzel beírta magát a nagy nevek közé.

Luke Skywalker, Darth Vader, R2D2 … Pacino? Ugye nem? Pedig eredetileg Han Solo szerepe az övé lett volna, ám Pacino állítólag nem értette a történetet, túl bonyolultnak titulálta a forgatókönyvet. Így Harrison Ford lett Han. 

Ma persze ezeknek a választásoknak örülünk. mert ezek a filmek éppen úgy jók, ahogy vannak!

EZ IS ÉRDEKELHET: