Ahogy egy empata szeret…

A szerelem a legvarázslatosabb érzés, amit az ember megtapasztalhat. Ezek közül is kiemelkedő élmény, mikor valakinek empata a kedvese. Olyan élmény, ami csak egyszer történik meg az életben.

Az empaták ugyanis máshogy szeretnek. Szerelmük önzetlen, őszinte és mély. Szinte meseszerű. Testben és lélekben is a leghihetetlenebb módon lépnek kapcsolatba partnereikkel.

Ha olyan szerencsés vagy, hogy neked már volt kapcsolatod empatával, pontosan tudod, miben különböznek másoktól, hogy micsoda erővel képesek érezni és szeretni…

Íme 5 mód, ahogyan egy empata szeret:

1. Mindig az első helyen vagy nála
Az empatánál odaadóbb és önzetlenebb ember nincs. Mivel nagyon érzékenyen reagál mások érzéseire és érzelmeire, mindig mindent megtesz, hogy a másiknak jó legyen. Ha egy empata szerelmes beléd, akkor a világ legboldogabb és legelégedettebb emberévé akar tenni téged. Ilyenkor a te dolgod csak annyi, hogy odafigyelj, nehogy kedvesed túl sokat adjon önmagából, attól azonban soha nem kell tartanod, hogy olyat kérsz, amit ő nem ad szívesen. Fedd fel előtte kívánságod, vágyaid, és ő örömmel teljesíti.

2. Hihetetlen intenzitással szeret
Az empata éppen úgy szeret, ahogy vágysz rá. Mély és intenzív szeretetének köszönhetően ő maga is elégedett és nyugodt lesz, hiszen érzi, hogy boldog vagy, és ez az, amire vágyik. Boldoggá tenni téged.

3. Nem fojt meg a szeretetével
Lehet, hogy elsőre furcsának, soknak tűnhet egy olyannal lenni, aki ennyire megérti az érzelmeid. Ijesztő lehet belegondolni, hogy egy másik személy túlságosan beléd lát, ám ne félj. Egy empata soha nem telepszik rád, nem fojt meg, és nem is él vissza ,,tudásával”. Mellette nyugodtan önmagad lehetsz, kimutathatod mit érzel, ő csak arra fog törekedni, hogy neked jó legyen.

4. Ha a szívébe fogad, ott is maradsz!
Az empata számára nehéz szeretni, hiszen minden érzelem lecsapódik benne, és mélyen érinti. A boldogság is, a hazugság is. Gyakori, hogy elárulják olyan emberek, akik eleve nem is érdemelték meg szeretetét. Ezért, hogy megvédje magát a további bántalmaktól, egy nagy csalódás után lezárja a szívét. De te ne hagyd, hogy ez visszatartson attól, hogy megpróbáld elnyerni az empata szerelmét, ha ez volt a terved. Ne gondold, hogy lehetetlen. Csak légy türelmes, és találj módot arra, hogy helyet szerezz a szívében. 

Az empata megérdemli, hogy ugyanazt az intenzív szeretetet kapja, amit ő is készségesen kínál az általa szeretett embereknek. Hidd el, a mély szeretetért folytatott harcod végül megtérül, és ha meghódítod az empatát, teljes melegségét és energiáját rád fordítja majd. Feltétel nélkül szeretni fog, és különleges helyre kerülsz az életében.

5. Neki nem úgy fáj, mint nekünk
Egyesek azt gondolhatják, hogy egy empata különös érzékenysége miatt a fájdalmat is jobban magára veszi. Nos, lehet, hogy ez így van, bár az érzelmi sebeket senki nem viseli jól. Egy empatán azonban nem látod meg a fájdalmat, az pedig egészen biztos, hogy nem fogja saját fájdalmát rád vetíteni. Az lehet, hogy egy kicsit visszahúzódik, mert szüksége lesz időre, hogy meggyógyuljon a lelke, ennek ellenére nagyon fontos, hogy érezze, te mellette állsz. Döntő fontosságú, hogy segíts neki a szükség idején. Mutasd meg neki, hogy nincsen egyedül, add vissza a tőle kapott szeretet és törődés egy darabját.

Dédelgess minden pillanatot vele, és soha ne vedd a szerelmét természetesnek .

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.