5 dolog, amit meg kell tenned, ha szereted a párod, de az intimitáshoz nincs kedved

Nem akarod bántani őt, de színlelni sem akarod, hogy kedved van összebújni, ha egyszer nincs. Érzed, hogy meghittséggel kellene kimutatnod, mennyire szereted, de egyszerűen nem megy. Úgy érzed, teljesen ki van kapcsolva benned a vágy. Nem akarsz semmi mást esténként, mint gyorsan és sokat aludni, miközben egyre csak attól rettegsz, kedvesed valaki másnál fogja keresni azt, amit otthon nem kap meg.

Ismerős a helyzet?

Hidd el, nem csak neked. Sokan érzik kötelességnek az együttlétet, amikor se kedvük, se energiájuk nincs hozzá. Sokan iktatnák ki életükből az intimitást még akkor is, ha a párjukat szeretik.

Szerencsére az állapot orvosolható.

Beszélni kell róla

A kommunikáció és a beszélgetés létfontosságú az intimitás iránti vágy regenerálódásához. Ha beszélsz róla, az segít. Minél tovább blokkolod a beszélgetést, minél több kifogást keres, annál nehezebb lesz megnyílni és beszélni a problémáról. Tehát az idő a lényeg. Beszélj őszintén és nyíltan arról, hogy mit érzel az intimitással kapcsolatban. Beszélj terapeutával is, ha ez szükséges.

Image by Racool_studio on Freepik

Fedezd fel újra a vágyaidat 

Miután nyíltan beszéltél a pároddal, írd le a gondolataid cenzurázatlanul, csakis önmagadnak. Minden nőnek vannak vágyai, de néha ez az utolsó dolog, amiről a párkapcsolaton belül beszélünk. Vágyaid lejegyzése (akár egy darab csokoládéról, meleg fürdőről vagy fizikai érintésről van szó) egy egyszerű gyakorlat, ami segíthet folyamatosan ráhangolódni az intimitás iránti természetes szükségleteidre. 

Lépj kapcsolatba a testeddel

A leírás nagyszerű, de az intimitás iránti vágy visszaszerzéséhez szükség van arra is, hogy természetes módon kapcsolódj a saját testedhez. Az intim éntől való elszakadás a fizikai éntől való elszakadás. Itt az ideje, hogy szeretetteljes módon újra kapcsolatba kerülj fizikai formáddal. Kezdésnek nagyszerű, ha kint töltöd az időt a természetben. Érdemes minden nap módot találni arra, hogy kint légy egy ideig a szabadban. Tegyél egy sétát, menj el futni, ülj le egy szellős verandán – a kint vett lassú, mély lélegzetek csodákat tesznek az alacsony libidóhoz kapcsolódó érzelmi feszültség oldásában.

Ezután kezdj el egy kis időt ruha nélkül tölteni. Értékeld a testedet a tükörben, és növeld annak tudatát, hogy a bőrödben vagy. Ez a cselekvés növeli az elfojtott ösztönökhöz való kapcsolódást, és segít a vágy kialakulásában.

Csökkentsd az életedben a stresszt

A legfontosabb dolog, amit megtehetsz, hogy helyreállítsd vágyadat, hogy csökkented a stresszt az életedben. Az intim bezártság érzése ugyanis valószínűleg a boldogtalansághoz vagy a kimerültséghez kötődik. A párkapcsolatodban fellépő stressz közvetlenül befolyásolja az intimitással kapcsolatos érzéseidet is. A stresszorok ismerete (és azok kiküszöbölésének módja) csökkentheti a stresszt. Segíthet a rendszeres testmozgás, masszázs, jóga, meditáció és légzőgyakorlatok is. Minél többet mozogsz, annál jobban érzed magad, és gyorsan újra megjelenhet a vágy.

Image by senivpetro on Freepik

Koncentrálj az érzékiségre, ne az intimitásra

A fenti tanácsok mindegyike arra irányul, hogy érzékinek érezd magad. Az intimitás sokkal könnyebb a nők számára, ha erőteljes érzések kapcsolódnak hozzá. Teremts érzéki hangulatot a pároddal, a tényleges aktus előtt. Lassíts, és szánj rá időt, hogy teljesen felizgulj. Öt érzékszerved van – fedezd fel mindegyiket! Fokozd a hangulatot gyertyákkal, aromaterápiával, pezsgőfürdővel, szaunával, masszázzsal, olajokkal, fürdőkkel és csokoládéval. Mindezek serkentik az érzékszerveket, izgalomba hoznak, és segítenek fokozni az izgalmat. 

Ha szereted a párod, de nem érzel vágyat, cselekedned kell. Ne menekülj a probléma elől, de ne kényszerítsd magad az intimitásra sem. Ehelyett kezdd el áthidalni a szakadékot az elméd és a tested, a szerelem és a vágy között.

nyitókép: Image by Racool_studio on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.