A hiba, amit a párok mindig elkövetnek, amikor szexuális életüket próbálják jobbá tenni

Sok pár tudatos. Észreveszik, ha valami megváltozott a kapcsolatukban, tudják, hogy változtatni kell, és meg is teszik. Nem lépnek ki azonnal ha döcög, hanem igyekeznek megoldásokat találni.

Ez igaz arra az esetre is, mikor- például egy kisbaba érkezésével – az intimitás tűnik el a kapcsolatból. A pár megpróbálja felfrissíteni a szexuális életét.

Ám sajnos a legtöbben elkövetnek egy alapvető hibát.

Image by pressfoto on Freepik

Amikor egy pár megpróbálja felfrissíteni szexuális életét, a felek gyakran – hallgatólagosan – a mennyiség növelése mellett döntenek. Az lesz számukra a lényeg, hogy gyakrabban bújjanak össze. A minőség helyett a mennyiség lesz a hangsúlyos.

A párok legtöbbjének a szex egyet jelent a közösüléssel. Ezért, amikor megpróbálják javítani vagy feldobni szexuális életüket, a törekvés kimondatlan középpontjában az áll, hogyan lehet az adott cselekedetet gyakrabban tenni. Ebből a szűk fókuszból pedig épp a szex lényege hiányzik: az örömszerzés és az örömérzet.

Pedig a jó szex nem arról szól, hogy bizonyos dolgokat csinálunk bizonyos testrészekkel. Jobb, ha az érintésre, az intimitásra fókuszálunk.

Hogyan javítható tehát ténylegesen a szexuális élet?

Egyszerűen meg kell próbálnunk több meghitt időt együtt tölteni anélkül, hogy a ,,kell” nyomásának próbálnánk megfelelni.

Szexisen felöltözni a vacsorához, aztán összebújni a kanapén, csak úgy feküdni az ágyban, és érzékien megérinteni egymás testét, ezek mind feldobják a szexuális életet. Keressük a módját, hogyan gyújthatjuk meg a szikrát.

A kulcs az, hogy teljes mértékben jelen legyünk ezekben a pillanatokban, ahelyett, hogy azon gondolkodnánk, mi következik. Ha a szexuális életünket akarjuk fellendíteni, fókuszáljunk tehát a minőségre, az apróbb intim pillanatokra a heti aktusok száma helyett.

A szexnél, akárcsak egy kirándulásnál ugyanis az út a fontos, nem csak a cél. Éljük meg minden pillanatát, csak nyerhetünk vele.

nyitókép: Image by Racool_studio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.