Második randit szeretnél? A tudomány szerint ez a viselkedés a kulcs egy sikeres randevúhoz

második randevú

Ha megkérdeznénk 10 embert, 7-en biztosan azt mondanák, napjainkban nehezebb randevúzni, mint régen. És valószínűleg igazuk is van. Ám azért mégsem lehetetlen az ismerkedés, sőt, még egy második randevú is összejöhet, ha valaki ügyes.

Aki kérdéseket tesz fel, annak nagyobb valószínűséggel lesz második randevúja

Azokat az embereket, akik több kérdést tesznek fel, különösen ha ezek a hallottakra visszautaló kérdések, jobban szeretik beszélgetőpartnereik. Annak, aki őszinte kíváncsiságot mutat beszélgetőpartnere iránt és jól kérdez az első randin, bizonyítottan nagyobb esélye van arra, hogy összejön számára a második randevú. Hiszen jót beszélgetni mindenki szeret, mint ahogy azt is mindenki díjazza, ha a randipartner érdeklődést mutat.

A kíváncsiság, érdeklődés az ” intimitás genezise „, azaz nagy eséllyel megjósolja a vonzalmat. Aki kíváncsi a partnerére, az többet tud meg róla. Kíváncsisága olyan interakciókat hoz létre, amelyek tartós kötődést alakítanak ki.

A randizók a beszélgetési készségeket fontosabbnak tartják, mint a fizikai megjelenést

A külalak, az első benyomás nagyon fontos, ez nem kétséges, mint ahogy a kommunikáció, az intelligens, érdekes beszélgetés is az. Egy nemrégiben végzett felmérésben az emberek 47%-a nyilatkozott úgy, hogy a társalgási készség fontos a randevúkon. Olyannyira, hogy felülmúlja a fizikai megjelenést, amit csak az emberek 44%-a tartott fontosnak.

A megkérdezettek közül többen jelezték, hogy meglepődnek, ha egy beszélgetés egy teljesen idegennel jól sikerül, ám ha így van, azzal rögtön kialakul egyfajta kötődés is, mély beszélgetés után közelebb érzik magukat ahhoz, akivel beszélgettek.

Nem csak kérdezni kell jól tudni

A kérdésfeltevés mellett az is nagyon fontos, hogy valaki önmagáról is őszintén tudjon beszélni, meg tudjon nyílni – a kitárulkozásra képes embereket általában jobban kedvelik a beszélgetőpartnereik, főleg, ha érzelmekről is szó esik.

Akikkel nem jó

Persze vannak olyan randipartnerek, akikkel beszélgetni minden, csak nem élvezet. Ők azok akik csak magukról beszélnek, meg sem szólalnak vagy egyenesen kivallatnak. Az érdektelenség is negatív érzéseket vált ki.

A valódi érdeklődés mindig előnyös, attól függetlenül, hogyan zajlik a randevú

Ha valódi érdeklődést ébresztünk mások iránt, az segít a tanulásban és a fejlődésben is, függetlenül attól, hogy szeretnénk-e újabb randit. A kíváncsiság nemcsak jobb randevúkhoz vagy szorosabb kapcsolatokhoz vezet. A kutatások azt mutatják, hogy a kíváncsiság boldogabbá is tesz.

forrás

nyitókép: Image by frimufilms on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.