A lúgos orvos áldozata szerint nincs áldozatvédelem ma Magyarországon

Az egész országot megrázta az a bűncselekmény, amikor volt szerelme nemiszervét lúggal csonkította meg Bene Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatója.

Az esetet megelőzte egy szakítás, és a férfi sértett dühe, aki a szakítás után hónapokkal talpig beöltözve, maszkban látogatta meg Renner Erikát, aki épp kutyát szeretett volna sétáltatni, és abban a pillanatban lépett ki az ajtón. A férfi egyetlen pillanat alatt megtámadta a magatehetetlen nőt, a birtokában lévő narkotikumokkal elaltatta, levetkőztette és lúggal lelocsolta a nemiszervét.

Gondoskodott róla, hogy ne csak külsőleg tegyen kárt az asszonyban, belülre is locsolt a lúgból, hogy minél mélyebben roncsolja szét Erika testét.

Az iszonyatos fájdalmak, a testi-lelki kiszolgáltatottság, a műtétek sora sem riasztotta el Erikát attól, hogy kiálljon az igazáért, önmagáért és az elkövető méltó büntetéséért.

Bekerült egy rendszerbe, melynek az lenne a feladata, hogy óvja és védje az áldozatot. Sajnos csalódnia kellett. Mint ahogyan Lakatos Gabriellának is. Ő feljelentette párját testi sértés miatt. Miután kiengedték az erőszakos férfit a börtönből, első útja a nőhöz vezetett, és puszta kézzel nyomta ki a nő szemeit, aki mind a két szemére megvakult.

Most a lúgos orvos szabadulása következik. A jelenlegi törvények semmi védelmet nem nyújtanak az áldozatnak, így akár az ő ajtaján is kopogtathat az a férfi, aki mindent megtett annak érdekében, hogy tönkre tegye a nő életét. Csupán a szerencsének köszönhető, hogy Erika nem halt bele sem az altatásba, sem pedig a lúgos támadásba.

Renner Erika tapasztalata az, hogy 10 áldozatból 8 nem tesz feljelentést. Tehát 10 elkövetőből 8 van közöttünk. Mint ahogyan áldozatok is. Megszámlálhatatlanul sokan.

Egy kapcsolati erőszak nem arról szól, hogy videóval veszem fel, amikor bezárják az ajtót, és ott történik, ami történik. … Szakmailag sem a bíróság, sem az ügyészségek nincsenek felkészülve a kapcsolati erőszak kezelésére…

– mondta sok egyéb mellett Erika az interjúban. Ha érdekel az egész interjú, kattints a videóra.

Todorovits Rea

nyitókép: frisshirek.hu

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.