6 kifejezés, amit soha ne hagyj figyelmen kívül egy férfitól

Ha beismerjük, ha nem, az életünk a mindennapok rohanó, monoton körforgásában telik, amit csak olykor-olykor tör meg egy-egy friss, az átlagtól eltérő élmény. Nem csoda hát, hogy a robotpilóta üzemmódban nem mindig és nem úgy figyelünk a párunkra, ahogyan azt megérdemelné.

Millió dolog jár a fejünkben, gondolatban folyton máshol járunk, és ha még halljuk is, hogy hozzánk beszél, nem figyelünk oda, és a mondanivalója mellékzönge lesz csupán.

Hümmögünk, aházunk, de ha visszakérdezne, nem tudnánk elmondani, miről beszélt. Pedig így könnyen megtörténhet, hogy elsiklik a figyelmünk olyan megjegyzések felett, amiket mindenképpen jobb meghallani.

Íme néhány:

1. „Szükségem van rá, hogy meghallgass.”

Amikor egy férfi ezt a kifejezést használja, annak súlya és sürgető ereje van. Lehetséges, hogy belefáradt a mobiltelefonnal, gyerekekkel és más dolgokkal való versengésbe, és most már határozott figyelmet követel – csakis magának. Lehet, hogy rossz napja volt a munkahelyén, és szüksége van néhány pillanatra, amikor az övé a fókusz.

2. „Nincs szükségem másik anyára.”

Ez egyike azoknak a kifejezéseknek, amelyek kicsit csípnek. Lényegében a férfi azt mondja el ezzel a kifejezéssel, hogy a nő úgy viselkedik, mint az anyja, de ő már nem gyerek.

3. „Ez már nem működik.”

A kapcsolatok gyakran már azelőtt nagyon viharosak, mielőtt ténylegesen véget érnek. Ekkor már sok olyan apró célzás elhangozhat, amik jelzik a kitörési pont közeledtét, de amikor ez a mondat is elhangzik, mindenképpen cselekedni kell.

Persze könnyű a szőnyeg alá söpörni az ehhez hasonló kifejezéseket, és remélni, hogy nem történik semmi, de soha nem lehet tudni, milyen közel van a férfi ahhoz, hogy kilépjen az ajtón. Ezért egy ilyen kijelentést egyszerűen le kell reagálni. Hátha még nem késő.

4. „Szükségem van egy kis szünetre.”

Vajon miért kér szünetet egy kapcsolatban a férfi? Bármi is az oka, jót egyáltalán nem jelent.

5. „Bárcsak soha ne találkoztam volna veled.”

Egyes kijelentések hihetetlenül bántóak tudnak lenni. Ez a mondat is ilyen. Amikor a férfi ezt vágja oda, egyértelműen azt jelzi, hogy ki akarja törölni a múltat, és a nő nélkül megismételni. Azt is mutatja, hogy a férfi minden rosszért a nőt hibáztatja. Persze az is lehet, hogy a férfi nárcisztikus személyiségzavarral küzd, és nála mindennapos a hibáztatás. Ez a kijelentés akkor is aggodalomra ad okot, mert rosszindulatú és gyerekes.

6. „Sajnálom, bocsáss meg.”

Nincsenek tökéletes kapcsolatok, de az mindig jó, ha a partner be tudja ismerni, hogy téved. Sokan nem veszik észre, hogy valami nem helyénvalót tettek, még akkor sem, ha bizonyítékok is alátámasztják. Az a tény, hogy a férfi kimondja, hogy hibát követett el, sokat jelent. Csak vegyük észre, és reagáljuk le. Mindenképpen.

nyitókép: Image by Drazen Zigic on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.