Figyelmeztető jelek a kapcsolat elején – Ha ezeket tapasztalod, menekülj!

Egy új szerelem képes elvarázsolni. Minden szép, minden tökéletes.  A madarak hangosabban csicseregnek, a színek élénkebbek, és semmilyen tökéletlenséget nem találunk a másikban. Sőt mi több, a saját hibáink sem zavarnak már annyira, mint korábban.

De ez nem jelenti azt, hogy valóban minden rendben is van.

A rózsaszín köd mögött néha eszelősen lobognak a red flagek, amelyekre illene odafigyelni. Persze szeretnénk azt hinni, hogy velünk nem történhet meg, hogy problémás randipartnert fogunk ki, de nem árt felkészülni rá, mikre kell figyelnünk.

Ha az alábbiak közül bármit is tapasztalsz, meg kell, hogy szólaljon benned a vészjelző. Ilyenkor egy dolgot tegyél: menj, és vissza se nézz!

Image by Drazen Zigic on Freepik


Hazudik

Akár kis füllentésről legyen szó, akár nagyobbról, ha azon kapod, hogy nem mond igazat, sőt, ez többször is előfordul, akkor az már egy intő jel kell legyen, hogy a lehetséges kapcsolatban is hazudozni fog. Erre pedig nem alapozhatsz. És azon is elgondolkodhatsz, vajon miért akar másnak látszani. Miről hazudhat még?

Birtokolni akar

Egy kapcsolat elején minden alkalmat megtalálunk, hogy a másikkal legyünk. Ez így természetes. Ha pedig nem tudunk alkalmat keríteni rá, akkor is tartjuk a kapcsolatot. Ez normális, semmi fura nincs benne. Abban viszont már igen, ha a másik állandóan tudni akarja, szinte már percre pontosan, merre és kikkel vagy. Ha netán odáig fajul a helyzet, hogy még képet vagy élő bejelentkezést is elvár tőled, hogy igazold merre jársz, azon nyomban szakíts meg vele minden kapcsolatot!

Őrült exek mindenhol

Óhatatlan, hogy előkerülnek exek és korábbi tapasztalatok. Az is árulkodó lehet, hogy hogyan mesél a régi párjairól. Ha folyton őrült exek bukkannak fel a sztorijaiban és mindig más a hibás, ő pedig csak áldozat, az is vészjelző. Persze ki lehet fogni pár problémás embert, de hogy minden kapcsolat ilyen legyen, az már gyanús. Talán a randi partnerednek van valami gondja, és szívesen játssza az áldozatot.

Nincs túl a múlton

Az ex akkor is elronthatja a potenciális kapcsolatodat, ha már rég nincs a képben. Fizikailag. Viszont állandóan szóba kerül. Hogy mennyire jól csinálta ezt, vagy mennyire vicces volt, milyen kreatív, törődő és így tovább. Te pedig azt érzed, hogy valójában hárman vagytok ebben a kapcsolatban. Hova tovább, még azt is megkapod, hogy miért nem vagy olyan, mint az a bizonyos ex. Fuss!

Image by prostooleh on Freepik


Tiszteletlen

Annyi módon lehet egy ember tiszteletlen a másikkal, figyelj oda minden lehetséges változatára! Nem csak akkor nem tisztel, ha gorombán szól hozzád, vagy nem veszi fel a telefont és nem válaszol az üzenetekre. Akkor is tiszteletlen, ha kineveti az elveidet és azt, amiben hiszel, ha lenézi az álmaidat és ha fizikailag is átlépi a határt. Ha ráncigál, erősebben megszorítja a karod vagy megaláz mások előtt, mindenképp dobbants mellőle.

Ghostingol

Ha túl szoros lesz egy kapcsolat, amiben kényelmetlen már létezni, sokan ahelyett, hogy megbeszélnék, mit éreznek, inkább fogják magukat és szótlanul tovább lépnek. A másik, aki meg ott marad, csak értetlenül néz és azt hiszi, vele van a baj.

Ezután pedig sehogyan nem lehet elérni, ha mégis, akkor nem érti, mi ez a nagy felhajtás, elvégre csak szórakoztatok egy kicsit. Tudod mit? Ne is akard elérni, inkább felejtsd el!

Elszigetel másoktól

A kapcsolat elején sok időt töltesz a másikkal, és kevesebb idő marad a barátokra és a családra. Ezzel még nincs baj. Viszont, amikor ez már másoknak is feltűnik és szóvá teszik, hogy talán rossz hatással van rád a randipartnered, érdemes hallgatni rájuk.
Egyik egészséges kapcsolatra vágyó személy sem akarja, hogy a másik megszakítson minden kapcsolatot a családjával és barátaival. 

Manipulál

Teljesen természetes, hogy ha találkozunk valakivel, az képes kimozdítani a komfortzónánkból. Még magunkat is meglephetjük, hogy mikre vagyunk képesek. De egy ponton túl ez már nem helyes. Hogyha olyanra akarnak rávenni, amit nem szeretnél megcsinálni, legyen az bármi, akkor ne félj elsétálni. Még akkor is, ha megkísérli bebeszélni neked, hogy veled van a gubanc, te vagy az, aki prűd és unalmas.

Randizni mindig kockázatos, hiszen annyi buktatója van. Éppen ezért sose ess abba a hibába, hogy belegubózol a rózsaszín mámorba. Igenis lehetnek figyelmeztető jelek, amelyek rikítóan villognak előtted, csak nem akarod észrevenni.
Figyelj rájuk, mert sok fájdalomtól és bonyodalomtól mentenek meg. 

Bene Andrea

nyitókép: Image by lookstudio on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.