„Azt hittem, meg fogok halni” – Négy megdöbbentő titok Britney Spearsről

Október végén landolt a könyvesboltokban Britney Spears memoárja, A bennem lévő nő. Izgatott várakozás övezte a könyvet, hiszen nem csak a kétezres évek egyik popikonjának beszámolója ez, hanem az elmúlt bő évtized botránykirálynőjének vallomása is.

A kötetet olvasva – ahogy számítani lehetett rá – olyan titkokra derül fény, amelyek még a leghűségesebb rajongókat is meglepik. És amik igyekeznek tiszta vizet önteni a pohárba.

Britney Spears nevét még az is ismeri, aki egyébként nem lelkes rajongója. Vagy egyik-másik dalával futott össze az évek alatt, vagy a botrányairól olvashatott a magazinok lapjain. De ebben a könyvben egy másik oldala tárul fel az énekesnőnek.

Őszinte vallomás, amely olykor sokkoló az olvasó számára. 

Alexandra Kiadó

1. Délen minden máshogyan megy

Azt már megszokhattuk, hogy Amerika egy másik kávéház. Ott teljesen eltérő életszemléletben élnek az emberek, olykor más a normális és a rutin. De még az Államokban is vannak eltérések. Délen minden másképp megy. Britney az USA déli részéről származik, és mint azt a könyvében elmeséli, ott nem (volt) ritka, hogy alig tizenéves kisgyerekeknek szőkére festik a haját, kocsit vezetnek vagy éppen alkoholt isznak. Ő is ezt tette, az anyja felügyelete mellett. (!) Mint beszámol róla, ez akkoriban senkit nem botránkoztatott meg. Ma már persze látja a hibát, de akkor ez tűnt neki a természetesnek, hiszen senki nem szidta meg érte.

2. Justin és a titkok

A kétezres évek elején mindenki Britney Spearsről és Justin Timberlakeről beszélt. Mindent tudni akartak róluk, és akárhová mentek, megőrültek értük az emberek. Egyfajta álompárrá váltak. A sármos szépfiú, akiért az összes tini lány epekedett, és a szende szőkeség, akivé mindenki válni akart.

Az egész tökéletesnek, szinte már mesébe illőnek tűnt. Aztán az éden pokollá vált. A buborék kidurrant és minden egyes cikk Britney-t hibáztatta a szakításért. Egészen mostanáig, mert a könyvből egyértelműen kiderül az eddig őrzött titok: a szakításban Justin volt a hunyó, ő csalta rendszeresen az énekesnőt, mégis az ő PR-ja lett a menőbb és belőle vált a szenvedő fél.


De ami még ennél is sokkolóbb, és elképesztő, hogy ennyi éven át titokban maradt, az az, hogy Britney teherbe esett az énekestől, de mivel Justin nem akart gyereket, így az abortusz mellett döntöttek. Csakhogy a sztorinak itt még nincsen vége. Mivel abban az időben tényleg mindenki róluk beszélt, egy terhesség megszakítás óriási botrány lett volna, így Justin szorgalmazta, hogy titokban intézzék. Így az énekesnő bevette a megfelelő gyógyszereket, és mindenféle orvosi felügyelet mellett – kockáztatva az életét – elvetél.

Ahogy a könyvben felidézi az emlékeket, azt hitte, ott fog meghalni.

3. Hollywood? Kösz, nem!

Az énekesnő karrierje csúcsán a filmezésbe is belekóstolt. Az Álmok útján című filmben egy szende lányt alakít, akinek a megformálása nagyobb hatással volt rá, mint elsőre gondolta. Elmondása szerint, annyira beleélte magát ennek a tökéletes jó kislánynak az életre keltésébe, hogy kamerán kívül is így viselkedett. Ekkor ragadt rá a szűzies megítélés. Mikor ezt észrevette, eldöntötte, hogy többet nem vállal filmeket, mert túlságosan átalakítja a személyiségét. Pedig a filmes szerepek és a producerek többször is megkörnyékezték.

Youtube


A memoár megjelenése után előkerült egy casting videó, amelyikben a Szerelünk lapjai főszerepére jelentkezik. Ráadásul már csak ő és Rachel McAdams maradtak versenyben, aki aztán végül eljátszhatta Allie karakterét. Sőt, a híres és sikeres Chicago musicalbe is meghívták, ahol Richard Gere, Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger lettek volna a szereplőtársai. Ő azonban visszautasította.

4. Gondoskodás vagy börtön?

Az elviselhetetlen nyomás hatására, amit a média tett rá, és amit a paparazzók és utálkozók generáltak felé, az énekesnő összeomlott. Ahelyett azonban, hogy pihenőre engedték volna, vagy megértést kapott volna a családtól, ők bíróságon intézték el, hogy beszámíthatatlannak ítéljék meg. Ezután az apja uralta a karrierje minden döntését, a pénzügyeit és tulajdonképpen az egész életét. Innentől kezdve nem ehetett mást, csak amit megszabtak neki, míg a családja dőzsölt a luxusban. Bepoloskázták az otthonát. Munkára kényszerítették – ekkoriban lett rezidens előadó Las Vegasban. Persze a pénzből szinte semmit nem látott, az mind az apja zsebébe vándorolt, annak az emberének a zsebébe, aki ellen távolságtartási végzés volt érvényben Britney nagyobbik fiával kapcsolatban, mivel egyszer annyira agresszíven nekiment a gyereknek.

És ha ennyi még nem lenne elég, az énekesnő kálváriája odáig fajult, hogy amikor ellent mert mondani, nemes egyszerűséggel bedugták a pszichiátriára. Ott több hónapon át “kezelték” olyan gondokkal, amik nem is voltak valósak, miközben a családja megszabadult minden gyerekkori emlékétől. Mintha csak el akarnák felejteni.

Az események 2021-ben vettek fordulatot, amikor egyre többen kérdőjelezték meg, miért is van kezelés alatt az énekesnő. Köztük több orvos és ápoló, és persze a hűséges rajongók. Ekkor vette kezdetét a #freeBritney mozgalom. Ennek hatására szabadult meg a tizenhárom éves felügyelet alól. 

És ennek a szabadságnak az eredménye a memoár, amelyben bőven akadtak hüledezésre alkalmas részletek. De az énekesnő azt ígéri, van még bőven, így egy folytatást is ígért. 

Ki tudja, mi minden derül még ki a popzene egyik legnagyobb ikonjáról?

Bene Andrea

EZ IS ÉRDEKELHET: