Filmes párok, akik közt izzott a levegő a moziban, de a való életben ki nem állhatták egymást

A vonzalom olyan érzés, amit sokszor nem tudunk megmagyarázni. Vagy létezik, vagy nem létezik.

Épp ezért nagyon nehéz eljátszani egy-egy szerep kedvéért a lángoló vonzalmat, egyes színészek mégis kénytelenek megtenni, még akkor is, ha elviselni is alig bírják a partnerüket.

A most következő sztárok roppant jó színészek, ugyanis nézők millióival hitették el, hogy odáig vannak a másikért, miközben a való életben ki nem állhatták egymást.

Figyelem, készülj fel, hogy egy világ omolhat össze benned!

Jennifer Grey és Patrick Swayze

Grey és Swayze az egyik legikonikusabb romkom főszerepében szerettek egymásba és varázsolták el a nézők szívét. Számos jelenetét újrajátszották már az emberek. Tele a videómegosztó oldal azzal, hogyan próbálják a fejük felé emelni a másikat, míg az tartja a tökéletes pózt. Több mint harminchat évvel a megjelenés után is idéznek belőle, örök kedvenc.

Évtizedek óta mindenki Baby helyében akar lenni, hogy olyan szerelme legyen, mint Johnny Castle. Mindenki, kivéve Jennifer Grey.


Kettejük kapcsolata nem a Dirty Dancing forgatásán kezdődött. Három évvel korábban is együtt szerepeltek a Vörös hajnalban. Grey akkor “döntötte” el, hogy nem kedveli a színészt. Így, amikor megtudta, hogy mellette kell játszania Baby szerepét, egyenesen könyörgött, hogy másnak adják a férfi főszerepet. Ez nem jött be, így kénytelen volt nagy levegőt venni, és megcsinálni a filmet. Csakhogy az életben meglévő ellentétek a forgatás közben sem szűntek meg. Az egyik legromantikusabb és legszexibb jelenet a filmben, amikor Baby és Johnny táncpróba közben flörtölnek egymással. A földön kúsznak, miközben a Lover Boy című dal szól a háttérben. A valóság viszont nem is állhatott volna messzebb a végeredménytől.

,,A Baby és Johnny közt lévő kémia a mindene a filmnek, de én nem éreztem. Hogyan is bízhattam volna ebben a férfiban? Folyamatosan türelmetlen volt velem a próbák során”

– ismerte el a színésznő, és azt is elárulta, hogy nem tetszett neki Swayze viselkedése.

Végül elpróbálták a rendezővel a jelenetet, és kiderült, hogy az rendben van, de a két színész képtelen volt egymásra hangolódni. Aztán valahogy csak összehozták. Szerencsénkre.



Évekkel később, jóval a színész 2009-es halála után Grey azt nyilatkozta, hogy ha bármit mondhatna Swayzenek, akkor azt mondaná: “Sajnálom, hogy nem értékeltem, amilyen voltál, ahelyett, hogy másvalakinek akartalak elképzelni.”

Maga Swayze is elismerte a memoárjában, hogy nem kedvelte különösebbképpen a színésznőt. Szerinte ugyanis folyton újra kellett miatta venni a jeleneteket, és könnyen elsírta magát, ha bármilyen kritika érte. 

Ryan Gosling és Rachel McAdams

A Szerelmünk lapjai a romantikus filmek listájának egyik elmozdíthatatlan alkotása. Gosling és McAdams alakítása egyáltalán nem tűnik hamisnak, és talán nem is tudnánk, hogy mi zajlott a háttérben, ha a film rendezője nem szólta volna el magát egy interjúban.

,,Talán nem kellene elmesélnem ezt a sztorit, de nagyon nem jöttek ki egymással. Az egyik nagy jelenet forgatása előtt Ryan odajött hozzám, és azt kérdezte, nem tudnék-e egy másik színésznőt keresni Rachel helyett, mert ő képtelen vele bármit is csinálni.”

Ezt követően valahogyan mégis leforgatták a filmet, hatalmas siker lett és a hab a tortán: Gosling és McAdams két éven át alkottak utána egy párt. Reméljük, hogy kellőképpen megbeszélték az ellentétek okát.

Angelina Jolie és Johnny Depp

A recept egyszerű. Vegyél egy nőt, akiért férfiak milliói epekednek, és Hollywood egyik ügyeletes rosszfiúját! Tedd őket egy filmbe, ahol izzani kell köztük a levegő, pattognak a szikrák! Garantált a bombasiker. Kivéve, ha a két színész rühelli egymást.


Ez történt Az utazó című film forgatása során is. A két főszereplő meglehetősen rossz véleménnyel volt egymásról. Depp szerint Jolie eléggé el volt szállva magától, míg a színésznő azt nehezményezte, hogy Depp nem hozta magát jobban formába a forgatásra, és a haját sem volt képes levágatni. 

Jennifer Aniston és Jay Mohr

Javában dübörgött a Jóbarátok-láz, amikor a színészek már belekóstoltak a mozifilmek világába. Jennifer Aniston 1997-ben forgatta le a Mint – a – kép című romantikus vígjátékát.

A történet szerint Aniston csak akkor léphet feljebb a munkahelyi ranglétrán, ha nem marad szingli. Ugyanis a főnöke szerint a nők csakis férfival az oldalukon lehetnek sikeresek és hűségesek a céghez. – Most lépjünk túl azon, milyen munkahely az ilyen. – A főhősnő cselt eszel ki. Kamupasit bérel, aki eljátssza mindenki előtt, hogy eljegyezték egymást. Ezt a kamu vőlegényt játszotta Jay Moh a beszámolók szerint.
És mindezt nem is rejtette véka alá.


Mohr elmondása szerint ez volt élete legrosszabb forgatási emléke.

,,Nem volt könnyű egy olyan filmben szerepelni, ahol a női főszereplő nem örült a jelenlétemnek és mindezt a tudtomra is hozta.”

Elég sok színészt meghallgattak a szerepre, köztük Aniston akkori barátját, Tate Donovant is, talán ez is közrejátszott Aniston haragjában. 

Lauren Graham és Scott Patterson

Lorelai Gilmore és Luke Danes kapcsolata az egyik legtökéletesebb, amit tv-ben láthattunk. Pergő párbeszéd, humor, egymásra hangolódás. Évadokon át vártuk, hogy végre egymásra találjanak, míg végre összejött. Mégis azt pletykálják, hogy a két színész nem annyira rajong egymásért a forgatáson kívül. A Szívek szállodája két szereplője ugyan nem mondta ki sosem nyíltan, hogy baja lenne a másikkal, viszont utaltak rá, hogy még barátság sincs köztük a való életben. 


Akárhogy is, nekünk nézőknek elsősorban a filmes élmények számítanak, azokban pedig mindannyian hozták a kötelezőt.

Bene Andrea


EZ IS ÉRDEKELHET: