Rangsoroltuk az Igazából szerelem szerelmespárjait – van köztük igazán cuki, de mérgező kapcsolat is

Idén 20 éves minden idők egyik legismertebb és legszeretettebb karácsonyi szerelmes filmje, az Igazából szerelem. Talán nincs is olyan, aki nem látta (legalább kétszer). A népszerű rom com az egész világot meghódította, nem is csoda, hogy 2004-ben például ez a film volt a leggyakrabban kikölcsönzött DVD Angliában.

20 évvel ezelőtt az emberek szó szerint beleszerettek ebbe a karácsonyi romantikusba, és évente kötelező klasszikussá változtatták. A hatalmas sztárparádé, az aranyos, több szálon futó cselekmények, szerelmek, mindenki szívét ellopták.

De vajon az életben mindegyik kapcsolat követendő lenne?

Nézzük most meg a szerelmi szálakat egyenként:

Sam és Joanna


Sam beleszeret az amerikai lányba az iskolából, ezért a lehető legbolondabb dolgot teszi, hogy elkápráztassa: megtanul dobolni, hogy benne legyen a zenekarban a nagy iskolai koncerten. 

Nemcsak az ő számuk a film egyik legjobb jelenete, de Sam megkapja a klasszikus reptéri üldözési jelenetet is, na meg a puszit a nagy rohanás után. Bár a pár valószínűleg nem tart ki sokáig, egyértelműen ők az egyik legaranyosabb pár a filmben.

John és Judy


A felnőtt párok közül John és Judy a legkedvesebb. Annak ellenére, hogy meztelen dublőrként sokkoló munkát végeznek, valahogy az ismerkedésük teljesen reális és visszafogott. Néha jó nézni, ahogy két ember dráma nélkül szerelmes lesz. A végén el is jegyzik egymást, és mi nagyon szurkolunk nekik.

Billy Mach és Joe


Billy Mach bemutatja a „Love [Christmas] is All Around” ostoba karácsonyi változatát, ami újra reflektorfénybe állítja az idősödő rocksztárt (és persze nevetésre ingerel minket). De a karácsonyt mégsem Elton John hatalmas rendezvényén tölti, hanem menedzserével, Joe-val. Mert ami köztük van, az igazi. Talán még most, 20 év múlva is.

A miniszterelnök és Natalie


Abszolút kedvenc páros. Semmi tolakódó, semmi hatalommal visszaélő. Kedves. Az egész szerelem kedves. Ahogy Hugh Grant házról-házra jár, mi szinte szurkolunk neki: jaj, találd már meg. Csak legyen otthon Natalie. A kedvesség a repülőtéri találkozásnál is érezhető, kapcsolatuk mindenképp üde színfoltja a filmnek.

Jamie és Aurelia


Jamie egy villába indul, hogy elfelejtse a szívfájdalmat, amit barátnője okozott, és dolgozzon a regényén. Az egyetlen ember, akvel kapcsolatba kerül, a portugál házvezetőnő, Aurelia, aki nem beszél angolul. A kapcsolatuk kissé szaggatott, tekintve, hogy valójában soha nem beszélgetnek, mégis érezni, hogy van köztük valami. Persze annak nincs nagy esélye, hogy a való élet mintázná a filmet, és két idegen tanulná egymás nyelvét, a filmben ez mégis működik.  – Igen, ez a válaszom, mondja Aurélia, és igen a mi válaszunk is a cuki kettős láttán.

Sarah és szerelme, Karl


Sarah-t folyamatosan cukkolják Karl és az iránta érzett szerelem miatt, de végül megkapja az esélyt. A kapcsolatuk egészen addig a pillanatig aranyos, ameddig meg nem csörren a telefon, és Sarah el nem távolodik, hogy a testvérét válassza a jövőbeni szerelmi élet reménye helyett. Érthető, mégis szívbemarkoló döntés. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki azt kiabálta, „Ne vedd fel a telefont!” , a filmet nézve.

És a kevésbé romantikus kettősök…

Julia és Mark


Mindannyian tudjuk, érezzük, hogy ez nem az az aranyos jelenet, aminek eladták, amikor a film először megjelent. Mert, ne már… hiszen csak most volt az esküvő! Rendben, legyen viszonzatlanul szerelmes a legjobb barátja feleségébe, de egyáltalán nem kéne elmondani! Rossz lépés, Mark.

Harry és Karen


Az Igazából szerelem legszívszorítóbb pillanata az, amikor Karen rájön, hogy a férje megcsalja. De ami ebben az igazán szörnyű, az az, hogy a végén a csalás ellenére is vele marad. Pedig talán nem kéne…

Harry és Mia


Harry és Mia testesítik meg a legnegatívabb párost. Mia tudja, hogy Harry nős. Találkozott is a feleségével. Mégis kirívóan flörtöl vele a munkahelyén, mindenki előtt. Nincs benne finomság. És Harry bedől neki, pedig sejtheti, Mia semmi másra nem vágyik, csak hatalomra és szexre. S közben könnyedén tönkretesz egy házasságot és egy családot.

Fotók: Universal Pictures

forrás

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.