Hét dolog, amit pénzért nem lehet megvenni

Bár valljuk, a pénz nem boldogít, mégis olyan alapvető biztonságot nyújt, amire szükség van. Ha nincs pénz, az könyörtelen feszültséget szül. A pénztelenség rombol. Senki nem akar szegény lenni.

De nincs is azzal semmi baj, ha valakinek van pénze, sőt. A pénz fontos. Felnőttként ezt tudjuk jól. Ám az anyagiakon kívül vannak még az életben fontos dolgok, s ezek nem a pénztárca vastagságától függenek.

Boldogságot biztosan nem vásárolhatunk, de ezen kívül is van még, ami pénzen nem megvehető…

Szerelem

Pénzzel vásárolható vágy, vonzalom és hatalom… de szerelem nem. Ez azért van, mert a szerelem valami bensőséges dolog; valami szívhez szóló; valami rejtélyes. Érzelem. A pénz nem ez. A pénz egyszerűen egy termék vagy szolgáltatás kifizetésére szolgál; kényelmet, luxust ad, érzelmeket azonban nem. Hiába halmozunk fel belőle sokat, ha belül üresek maradunk.

Igazság

Lehet, hogy a pénzen vásárolhatunk befolyást, de attól még az igazság igazság marad. Sokan költenek arra, hogy látszólag bebizonyítsák a maguk igazát, s talán rövid távon nyerhet is a pénz ám végül, bármennyi pénzt is költ valaki az igazság elfojtására vagy elferdítésére, az mindig kiderül.

Image by senivpetro on Freepik


Idő

Minden múló perc olyan idő, amit soha nem kapunk vissza; minden egyes perccel közelebb vagyunk a halálhoz. Ez lehet, hogy morbid vagy lehangoló, de attól még igaz. Az életünk a születésünk pillanatától kezdve egyre fogy.

A tudományos és orvosi fejlődés ellenére nincs gyakorlati módszer az élet jelentős meghosszabbítására, és pénzen időt egyelőre csak a filmekben lehet vásárolni. Semmilyen pénzzel nem lehet visszaforgatni a perceket. Meg kell élnünk az életet, pillanatról pillanatra. Mindannyiunknak, mert legyen bármennyi is a pénzünk, az óránk ketyeg.

Tehetség

Az elmében és a testben rejlő ajándékok és képességek felbecsülhetetlenek. Bár a pénz minden bizonnyal segíthet egy tehetség kibontakoztatásában, megvenni sem a készséget sem a tehetséget nem lehet.

Érzelmi jólét

Jelentős számú dolog van, amely valódi boldogságot és beteljesülést nyújthat számunkra, és az érzelmeinket érinti. Az önértékelésünk, a belső békénk, az élettel való elégedettségünk és az életünkben megtörtént eseményekhez való hozzáállásunk mind olyan dolgok, amelyek valódi boldogságot hozhatnak számunkra. Semmiféle anyagi javak, sem a legújabb eszközök nem helyettesíthetik az érzelmi kiteljesedést. Mentális egészségünk és jólétünk csak az idő múlásával és a dolgokhoz való megfelelő hozzáállással alakítható. Az biztos, hogy akinek több pénze van, az olyan szolgáltatásokat vehet igénybe, mint például az életvezetési tanácsadás és a terápia, amelyek elősegítik önfejlesztését, de végül további erőfeszítéseket kell tennie, hogy pozitív változásokat hozzon létre az elméjében.

Image by Drazen Zigic on Freepik


Egészség

Bár az kétségtelenül igaz, hogy pénzen lehet egészségügyi ellátást és gyógyszert vásárolni, az nem helyettesítheti az egészséget. Ugyanakkor az olyan tevékenységek, mint a testmozgás, a megelőző orvoslás és a természetes öngondoskodás segíthetnek. A gazdagok egy része felháborító összegeket költ „természetes szépségük” megőrzésére, de tettük teljesen hiábavaló. Először is, az öregedés nem megállítható, másrészt olyan műtéti eljárások, amelyek műanyagot és egyéb gyógyászati ​​anyagokat ültetnek be a szervezetbe egyáltalán nem természetesek.

Igaz barátok

A pénz birtoklása minden bizonnyal vonzza azokat az embereket, akik barátok akarnak lenni, de ez nem garantálja az igaz barátságot. A legtöbb igaz barát szereti egymást… érzelmeket pedig, mint tudjuk, pénzért nem lehet vásárolni. Az igaz és tartós barátok ott vannak a „baj” és a „zuhanás” idején is. A pénz és a javak nem számítanak az igaz barátoknak… csak a személy számít.

Tehát:

  • Pénzért gyógyszert lehet venni, de egészséget nem.
  • Pénzért nagyobb házat lehet venni, de otthont nem.
  • Pénzért meg lehet vásárolni olyan ismerősöket, akik szívesen részt vesznek a nagyságodban, de olyan barátokat nem, akik mindig kitartanak melletted.
  • A pénzért meg lehet venni a dicséretet, de a tiszteletet nem.
  • Pénzért drága díszes porcelánt lehet vásárolni, valamint etikett-leckéket, hogy tudd, melyik villát mikor használd, de modort, udvariasságot és tisztességet nem.
  • Pénzért társaságot (és szexet) lehet venni, de szerelmet nem.
  • Pénzért könyveket lehet venni, de tudást, bölcsességet és tapasztalatot nem.
  • Pénzzel meg lehet vásárolni valakinek a szolgálatait, de a hűségét nem.
  • A pénzért izgalmat és zavaró tényezőt lehet vásárolni, de nyugalmat és belső békét nem.
  • Pénzért drága órákat lehet venni, de időt nem.
  • Pénzért hízelgést lehet venni, önbecsülést azonban nem.
  • Pénzért lehet vásárolni designer ruhákat és sminket, de belső szépséget nem.
  • A pénzzel megvásárolható a boldog élet látszata, de az igazi boldogság nem.

nyitókép: Image by halayalex on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.