Divat lett a boldogtalanság?

Ma megannyi helyzet létezik a nagy „összglobálban” és egyénileg is, amikor ki lehetne jelenteni, nem erre a filmre váltottunk jegyet.

Volt egy kezdete, kinek ilyen, kinek olyan, majd lett egy irányítható folytatása, ahol lett akarat, lett hozzá út és lett belőle valami, majd jött egy 180 fokos fordulat és áttértünk a boldogtalanság pályájára.

Közben pedig érthetetlen az, aki tervez, aki álmodik, aki megvalósít. Egész egyszerűen ők lettek a renitensek, a mázlisták, a szerencsések, akiknek csak megszületni volt nehéz és közben fájó szívvel gondolunk azokra az időszakokra, amikor nem is olyan régen, mi magunk is ilyenek voltunk.

Felsorolni is hosszú lenne mennyi minden vezethet a boldogtalansághoz és bármennyire is különös, ugyanilyen hosszú lenne felsorolni azt is, mennyi minden vezethet a boldogsághoz.

Találj vissza a helyes útra!

Hazudik az, aki azt mondja, hogy csak szárnyalás létezik a világon és mindig minden rózsaszín. Az sem igaz, hogy elegendő csak pozitívan gondolkodnunk és valóra válik. Tettek nélkül sosem.

Az igazság azonban az, hogy sokszor azt is elfelejtjük mi tenne bennünket boldoggá. Hiszen ami az egyiknek egy átlagos, szürke nap, a másiknak maga a mennyország.

Meghatározni a boldog énünket a legnagyobb bátorságpróba amit az Élet adhat.

Egyáltalán tudjuk, mi a boldogság?

Állandó tudatállapot lenne, szürke fellegek nélkül vagy csupán egy röpke érzés, ami ahogy jön, úgy megy is tovább?

A boldogságot mindenki kutatja. Van, aki Isten igéjében keresi és van, aki a Talmudban talál rá. Lesz, aki a spiritualitás mai megközelítését veszi elő és lesz, aki csupán legyint és emelt fővel, dacosan jelenti ki, nem létezik.

Egy dolog azonban bizonyos, mindenki keresi és Életünk fő célja, rátalálni erre az apró kék madárra.

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ma, amikor minden szürke és borús, hogyan találjunk rá a boldogságra?

Először is nem árt tudatosan végig gondolni azt az örökérvényű igazságot, mely szerint az időnk véges. Egységnyi, melynek végét nem ismerhetjük. Nem tudjuk hogyan és mikor következik be, így a jelenben való létezést kell alapnak tekintenünk.

A MOSTBAN élni mostanában jó lenne?

Lássuk be, talán nincs olyan ember ma, akire ne róna terheket a mostani helyzet. Nem az a kérdés, hogy ki tud téliszalámit venni vagy gond nélkül befizetni a csekkjeit. A kérdés sokkal inkább az, ki hogyan éli meg a saját helyzetét.

Párkapcsolati válság, hűség kontra hűtlenség, anyagi problémák, gyermeknevelési nehézségek és persze a média által ránk nyomott negatív hullám, mind erősíti bennünk a kétségbeesést és generálja a félelmet.

Egy dolgot azonban ne feledj. Nem élhetsz pozitív életet negatív gondolkodással.

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy pillangókat kergetsz vigyorogva egy réten, ügyet sem véve a körülményekre. A pozitív gondolkodás az a hitrendszer egyik mozgatórugója, amikor megérted, mint eddig mindenen, ezen is túlleszel majd.

Ahhoz, hogy megtaláljuk azt az utat, amit szívesen járnánk, ami örömmel tölt el, ahol nem másokat nézünk tágra nyílt, párás tekintettel, hanem mi magunk is a boldogabb életünket éljük, tudatos gondolkodásra van szükség. Tisztán látni az elmúlt időszakot, megbocsátani magunknak és másnak és dönteni. Elmében, lélekben és eszerint élni.

Todorovits Rea

Nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.