Nem minden választásunk hoz boldogságot az életünkbe. Néhány választásunk erőssé tesz

Manapság sokan minden energiánkat a boldogság keresésére fordítjuk. Hisszük, hogy boldognak lenni olyan cél, amit mindenáron el kell érnünk. Hogy boldognak lenni kötelező.

Pedig az életnek nem arról kell szólnia, hogy bármi áron megtaláljuk a boldogságot. Sokkal inkább arról kell szólnia, hogy megtaláljuk önmagunk. Arról kell szólnia, hogy befogadjuk a jót és a rosszat is, hogy üdvözöljük a változást, még akkor is, ha ettől olykor halálra rémülünk. Arról kell szólnia, hogy kitűzünk egy célt és azt elérjük.

És közben formálódunk, megerősödünk, és igen, talán olykor boldogok is leszünk.

Azt mondják, haladjunk nyitott szívvel, önbizalommal és hittel telve…

Mi meg gyakran sikítanánk: Mégis hogyan? Lehetetlen. Hiszen az élet tökéletesen kiszámíthatatlan. Csak feltételezhetünk, de sosem tudhatjuk biztosra, mi fog történni, és ezzel kell együtt élnünk. Jönnek hullámvölgyek, pokoli nehéz időszakok, jönnek izzadság szagú, kínkeserves időszakok, fásult, semmi nem érdekel napok. Olyanok, amikor bizonytalanok vagyunk és félünk. Mégis haladunk tovább. Akkor is ha nincs hitünk.

Szokták mondani, hogy ami nem öl meg, az erősebbé tesz…

Micsoda közhely. Persze néha éppen a bántó élmények formálnak minket tisztességes emberré. A nehézségekből tanulunk értékes életleckéket, és minden, amit megtapasztalunk, a jó és a rossz is, segít növekedni, erősebbé lenni.

És még mindig csak haladunk. A célunk felé.

Az élet végtelen csata, mindenféle démonokkal vívjuk, ezt is mondják…

Igazuk van. És bizony nem könnyű harc, mégsem hagyjuk abba. Igazi harcosnak lenni kihívás, van, hogy elviselhetetlen és néha félelmetes. De tesszük, mert a céljainkért harcolunk. És a harcunkban mellénk állnak emberek, akik támogatnak. Barátok, család, akik nem fordítanak hátat. Néha miattuk is küzdünk tovább. Mert nem adhatjuk fel, ha ők sem tették. Miattuk lépünk át újabb és újabb buktatón.

S amikor már nem is hinnénk, az élet bebizonyítja, hogy tele van meglepetésekkel.

A legnehezebb időszakokban ott vár ránk a sarkon befordulva egy óriási kaland, egy nagy lehetőség, és a boldogság. A szeretet, amire vágytunk.

Igen, az élet kiszámíthatatlan, de számtalan csodálatos meglepetést tartogathat. És nem biztos, hogy minden egyes döntésünk, minden tettünk a boldogságot hozza el számunkra. Vannak olyan döntések, amelyek erőssé tesznek minket. És ezektől jutunk egyre tovább és tovább. Hiszen haladni kell…

Önmagunk felé. A céljaink felé.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.