Senki nem születik erős nőnek

Senki nem erős nőnek születik. A túlélt viharok alakítják őket.

Minden erős nő egykor sebezhető lány volt. De a kiszolgáltatott lány egy ponton megígérte magának, hogy soha többé nem engedi, hogy bárki kihasználja őt, mert megkapta azt az utolsó pofont, ami után azt tudta mondani: elég.

Persze sokáig rózsaszín szemüvegen keresztül látta a világot, azt hitte, mindenki más olyan egyenes, mint ő. Naivan azt gondolta, gazemberek csak a mesékben léteznek, és a jó mindig győz. 

Hitt az emberi jóságban, így mindenkinek adott új esélyt, ha hibázott, mindenkinek segített, aki kérte, mindig ott volt, mikor valakinek szüksége volt rá. De amikor ő küzdött, senki sem volt ott, aki segítő kezet nyújtott volna neki. Valahányszor bajban volt, senki nem állt mellette.

Ennek ellenére sokáig önzetlen, gondoskodó, jóindulatú ember maradt, aki mindenki más boldogságát a sajátja fölé helyezte.

Még akkor is, amikor ő sérült meg, mindig bocsánatot kért. Amikor megszakadt a szíve, még akkor is adott azoknak, akik nem érdemelték meg.

Vakon elhitte az összes hazugságot, amit mondtak neki, mert őszinte természete soha nem engedte meg, hogy tisztességtelen legyen. Hitt a sekély ígéretekben és a kicsinyes hazugságokban. El akarta hinni, hogy a szerelem mindent legyőz.

Sok árulás, sok fájdalom árán jött csak rá, hogy nem mindenki jószándékú és egyenes, nem mindenki mond igazat. Végül megértette a fájdalmas igazságot, hogy a szeretet nem elegendő a sérült szív meggyógyításához. Az önzetlenség nem elég ahhoz, hogy megtartson valakit, aki nem törődik vele, és ha mindent feláldoz az sem elegendő egy mérgező ember mentalitásának helyrehozatalához .

Ezért úgy döntött, hogy soha többé nem engedi, hogy bárki is a szívével játsszon. 

Úgy döntött, hogy visszavág, és harcos lesz. Egy nő, aki elég erős ahhoz, hogy kiálljon önmagáért, valahányszor valaki nem tiszteli őt. Egy nő, aki tudja, mit ér, és soha nem engedi, hogy bárki lebecsülje.

Valaha gyenge lány volt, de ma már csodálatra méltó erős nő .

Nem elégszik meg kevesebbel, mint amit megérdemel. Eléggé tiszteli önmagát ahhoz, hogy saját elvárásai alá ne adja.

Miután megígérte magának: „Soha többé!”, megtalálta a hatalmat, hogy minden kihívást magabiztosan kezeljen. Végül megértette, hogy van ereje egyedül leküzdeni az útjába kerülő nehézségeket. Végül rájött, hogy az a személy, akit a legjobban szeretnie és gondoznia kell, saját maga.

Amikor egy gyenge lány megígéri magának: „Soha többé!”  – akkor válik igazán erős nővé.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.