A megmentésre, gyámolításra váró nők kora lejárt?

Az anyagilag független, sikeres nők képesek boldogulni mindenféle támogatás, segítség, gyakran házastárs, párkapcsolat nélkül is. Nincs könnyű dolguk az életben, mégis egyre több nőt vonz a siker, az anyagi stabilitás, az önfenntartás, az egyenrangúság, a függetlenség és az egyedüllét is. Az ítélkezés és az elvárások korában ez nem könnyen járható út.

Vajon megéri erős nőnek lenni?

Mitől erősebbek ezek a nők?

Ők már nem várják a szőke herceget fehér lovon, hogy megmentse őket, ehelyett tesznek önmagukért. Akár a szőke herceg elé is elmennek. Nem várnak gyámolítást, nem kérik, hogy mentsék meg őket. Nem akarnak senkitől és semmitől függeni. Nem a házasság és a gyereknevelés a fő életcéljuk, számtalan más dolog is élteti őket.

Önállóak. Tudják, mit akarnak a világtól, és nem félnek tenni érte.

Értékes gondolataik, fontos céljaik, terveik vannak. Olyan munkát végeznek, amit szeretnek is, legtöbbször vezető beosztásban vagy vállalkozóként, megalkuvások nélkül. Gyakran erősebben, lelkesebben, többet dolgoznak, és többet le is tesznek az asztalra, mint mások. Szeretik önmagukat, tudják mennyit érnek, bíznak az erősségeikben, és kellőképpen önazonosak. Képesek egyedül leküzdeni bármilyen előttük tornyosuló akadályt. De ha segítő kezet nyújt nekik valaki, azt is elfogadják.

Összhangba tudnak kerülni a saját érték-, hit-, és normarendszerükkel. Gondolkodásmódjuk megmásíthatatlan. Nem érzik szükségesnek azt sem, hogy azért változzanak, változtassanak az életükön, hogy másokat lenyűgözzenek, vagy megfeleljenek a társadalmi elvárásoknak, szerepeknek. Nem is hagyják, hogy mások határozzák meg életük.

A körülmények diktálják, vagy választás kérdése inkább, kiből lesz erős nő?

Legtöbbször nem ők választják ezt az utat, a külső körülmények diktálják azt, hogy erősnek kell lenniük.

Nem ritka, hogy az élet kényszeríti bele őket az önálló nő szerepbe. Azt is mondhatjuk, hogy maga az élet keményíti meg őket.

Ám egyre több nő választja ezt az utat önszántából is. Van ennek hátránya? Természetesen! Az erős nők sokat nyernek, de meg kell küzdeniük saját démonaikkal is.

Vannak férfiak, akik félnek az erős nőktől. Talán éppen azért, mert nem függnek senkitől és semmitől. Mindenről határozott véleményük van. Tudják, mit akarnak, és ezt nem félnek hangoztatni, még a párkapcsolatban sem.

Sokszor borzasztóan intenzívek. Pörögnek és dolgoznak, állandóan rohannak. Párt találniuk is jóval nehezebb, mivel nem akarnak kapcsolódni olyan férfihoz, akiben ugyanezek a prioritások, készségek nincsenek meg. Nem az elvárt, tradicionális női és férfi szerep a tökéletes számukra. Meglehetősen ritkán szállnak be egy olyan kapcsolatba, ahol nem egyenrangúak a felek, nem egyforma anyagi háttérrel, stabilitással rendelkeznek.

Nem pazarolják az idejük félmegoldásokra, talánokra.

Ezek a nők már nem akarnak külső elvárásoknak megfelelni, kompromisszumokat kötni, megalkuvással kezdeni egy kapcsolatot, vagy benne ragadni egy olyanba, ami számukra nem megfelelő. Így még nehezebb a dolguk, de a céljuk semmiképpen nem az, hogy örökre egyedül maradjanak.

A megfelelő férfi kezébe szívesen helyezik a szívük, és mernek kevésbé erősek lenni.

Mayerné Répási Adrienn

nyitókép: Image by svetlanasokolova on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.