Az erős nők nem állnak bosszút, hagyják, hogy a karma elvégezze a piszkos munkát

Ha egy férfi összetöri egy nő szívét, olykor bosszúra számít. Nem is alaptalanul. Hiszen ha a szív összetörik, a fájdalom akkora lehet, hogy elnyomja a józan ész szavát. Ilyenkor a nő nem tud megbocsátani, sem továbblépni. Azt akarja, hogy a férfi is érezze a fájdalmat, amit ő érez.

Ha a férfi egy erős nővel szakít, ugyanerre számít. Hiszen a magabiztos, rendíthetetlen, megállíthatatlan nő, aki bármire képes, miért hagyná megtorlatlanul a sok elsírt könnycseppet?

A férfi tehát bosszúra vár – de téved. Egy erős nő soha nem áll bosszút.

Egy erős nő ugyan nem bocsát meg, de nem is süllyed olyan alacsony szintre, hogy bosszút álljon. Nem engedi, hogy az, amit a férfi tett vele, megváltoztassa őt, és olyan emberré váljon, aki nem akar lenni.

Image by Kireyonok_Yuliya on Freepik


Nem engedi, hogy fájdalma eluralkodjon rajta. Bármekkora is az, felszedi szíve összetört darabjait, és csendben, méltósággal újra összeragasztja a darabokat.

Nem áll bosszút, nem használ fel semmit a exe ellen, egyáltalán nem is pazarol több energiát arra, hogy foglalkozzon a férfival. Kitörli az életéből, és többé nem is említi a nevét.

A szakítás csak rövid ideig fáj neki. Nem töpreng élete hátralévő részében azon, hogy vajon ő csinált-e valamit rosszul, és hogy ő volt-e a bűnös a kapcsolat tönkretételében. Többé nem ad teret a múlt érzelmeinek.

Miután meggyógyult, folytatja életét. Nem tervez bosszút, csak továbblép, és hagyja, hogy a karma megtegye a magáét.

Az erős nő nem akar a bosszúvágy foglya lenni. Tudja, hogy a bosszú teljesen felemésztené és megakadályozná, hogy az ex a múltban maradjon, ott, ahová tartozik. Inkább elengedi a haragot, mert hiszi, hogy a dolgok úgyis mindig megoldódnak. Szilárdan hisz abban, hogy az élet a maga idejében és a maga módján visszafizeti az adósságot.

Nem hívja vissza, és biztosan nem felejti el, amit az exe tett, de idővel megbocsát, mert tisztában van vele, hogy ez az első lépés a gyógyulás felé vezető úton. Ő pedig inkább tovább lép, minthogy a múlt keserűségében ragadjon.

nyitókép: Image by standret on Freepik

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.