Az elegancia nem a sok pénzen múlik

Amikor stílusról és eleganciáról beszélünk, sokan azt gondolják, ez olyan úri dolog, ami sok pénzbe kerül. Valójában a stílusosság, az elegancia nem feltétlenül jelenti azt, hogy vagyonokat költünk drága márkákra és divatos kiegészítőkre.

Inkább a jó ízlés, a ruhatárelemek kombinálásának képessége és önbizalom kérdése. 

Beszéljünk most azokról a betartandó dolgokról, tulajdonságokról, amik mindig elegánssá tesznek valakit, még nagyon korlátozott költségvetés mellett is.

Image by marymarkevich on Freepik


Magabiztosság

A magabiztosság a stílusos és elegáns nők legfontosabb tulajdonsága. Bármit is viselnek, látszik rajtuk, hogy jól érzik maguk benne. A magabiztosság vonzóvá tesz, és különleges varázst ad a külsőnek. Felemelt áll, kihúzott váll és derék, magabiztos mosoly. Bármit is visel a nő, fontos, hogy önbizalommal viselje.

Tisztaság és rendezettség

Még a legdivatosabb és legstílusosabb, drága ruhák is olcsónak tűnnek, ha gyűröttek és koszosak. Egy elegáns nő odafigyel ruhái és kiegészítői ápolására. Ruhái mindig tiszták, tökéletesen vasaltak, nem kopottak, nem szakadtak.

Jó testtartás és a mozgás eleganciája

Egy stílusos nőnek tartása mindig egyenes, a mozgása pedig kifinomult. Járása magabiztos, kerüli a durva és kínos mozdulatokat. A szép mozgás a luxus és az elegancia benyomását kelti még akkor is, ha szűkös költségvetéssel rendelkezik valaki.

Egyszerűség és minimalizmus

Az elegáns nő egyik jellemzője, hogy minimális kiegészítőt használva is divatos megjelenést hoz létre. Jó minőségű, és tökéletesen összeillő, egyszerű és minimalista darabokat visel, amik egyszerűségükben is elegánsnak és drágának tűnnek.

Image by lookstudio on Freepik


Klasszikus stílus

A klasszikus gardrób darabok, mint például egy kis fekete ruha, egy jól szabott kabát vagy egy bőrtáska, mindig elegánssá varázsolják a megjelenést. Érdemes belefektetni néhány klasszikusba, amikkel több elegáns kombináció is kialakítható, és évekig kitartanak, mert soha nem mennek ki a divatból.

Hangsúly a minőségre

A jó minőségű anyag és a szabás kulcsfontosságú szempontja a stílusos megjelenésnek. Az elegáns nő olyan ruhákba fektet, amelyek jól állnak neki, és minőségi anyagokból készülnek. Bár lehet, hogy egy kicsit többe kerülnek, de sokkal tovább bírják, és fényűzőbbnek tűnnek. 

Különleges figyelmet kell fordítani a cipőkre

A cipők nagy jelentőséggel bírnak az imázs kialakításában. Ügyelni kell arra, hogy a cipő mindig tiszta, rendezett, jó állapotú legyen. Mindenképpen figyelni kell arra, hogy rendszeresen legyen tisztítva és kezelve, mert a tiszta és jól karbantartott cipők nagyban javíthatják az összképet.

Letisztult smink

Az elegáns nő sminkjének természetesnek és letisztultnak kell lennie. Az a legjobb, ha az erősségeket emeli ki. Az elegáns nő kerüli a túlzást, semleges és klasszikus árnyalatokat választ, amik passzolnak a bőrtípusához és a hajszínéhez.

Hangsúlyozza a természetes szépséget, mert tudja, fontosabb hangsúlyt fektetni az ápolásra, mint a díszítésre.

Kiegészítők

A kiegészítők még a legegyszerűbb ruhát is stílusossá és elegánssá varázsolják. Egy minőségi karóra, stílusos szemüveg vagy elegáns ékszer koronát adhatnak a megjelenésnek, és fényűzőbbé varázsolhatják.

Stílusos részletek

A kiegészítőkön kívül az elegáns nő a stílusos részletekre is figyel, mert azok is elegánssá tehetik és különleges varázst kölcsönözhetnek a megjelenésnek. Ezek lehetnek érdekes hímzések, szokatlan kivágások vagy divatos nyomatok.

Az ilyen részletek segíthetenek az egyedi és divatos megjelenés létrehozásában még kis költségvetés mellett is.

nyitókép: Image by Racool_studio on Freepik

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat.
KATTINTS IDE!
Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.