Anya stílus – avagy öltözködés az anyaságon túl

A szüléssel járó makacs plusz kilók, a megváltozott testérzet és stílus, a kevés idő magadra, és az ötlettelenség problémáival a legtöbb anya küzd.

Csak vágysz rá, hogy csinos, ám kevés szervezést igénylő ruhatárad legyen, hogy a nulláról gyorsmenetben helyrehozd az önmagadról kialakított képed, meg akarsz újulni, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, sőt tovább megyek, álmodsz róla, hogy a férjed büszke legyen rád, ha mentek valahova. A magabiztosság, a nőiesség elérhető számodra is, még ebből az állapotból is, és a kulcs a te kezedben van.

Ebben a cikkben megértheted, hogy mi történik veled, hogyan változik a tested, és a ruháidhoz való viszonyulásod.

Tény, hogy ez az életszakasz minden nőt megváltoztat. A fáradtság, önmagunk folyamatos megkérdőjelezése, a házasságunk, vagy a nőiességünk rovására mehet, mindennek ellenére a legjobbat akarjuk a gyereknek. Ahogy azt az anyukánk akarta nekünk is, mégsem érezzük magunkat fölöttébb boldognak.

Beck Laura grafomentor szavaival élve „a lányodból statisztikailag szinte biztos, hogy olyan anya és nő lesz, mint amilyen te most vagy. A fiad pedig egy olyan nőt fog elvenni, amilyen te vagy. Ha most jól érzed magad ettől a gondolattól, akkor jó úton vagy.” 

Ha nem vagy rendben önmagaddal, ha nem szereted magad, ha rosszá teszed magad a megváltozott tested miatt, akkor tudd: a lányod sem fog elégedett életet élni, „és a fiad is egy önmagával elégedetlen nőt fog választani magának társul.” – folytatta Laura.

Image by cookie_studio on Freepik

Az anyaság ne kifogás legyen, hanem indok arra, hogy elégedett, boldog és harmonikus életet válassz magadnak, és ezáltal a gyerekednek. Cseréld le tehát az elnyúlt, foltos hálóruhád, a farmer-póló kombót és a slampos öltözékedet, és ölts általuk is önbizalmat magadra. Ezt megakadályozhatja az, hogy nem érzed magad „otthon” a megváltozott testedben, és adott esetben ragaszkodsz az 5-10 évvel ezelőtti állapotához, nem tudod elfogadni a változást, elengedni a régit.

Van olyan ügyfelem, aki most is 1-2 számmal kisebb úgynevezett motivációs darabokat vásárol magának.

Te is azt gondolod, hogy egy-egy szép ruhadarab, amit már kihíztál, motiváció lehet?

Pont az ellentétét éred el vele: demotivál, frusztrál. Tapasztalatból beszélek: amint elraktam szem elől (nem is kell kidobnod, elég csak eltenni) anélkül, hogy diétáztam volna, a makacs kilók elkezdtek lefele mozdulni.

A régihez való ragaszkodás, a múlthoz kötődik. Ilyenkor gondolkodj el azon, hogy önmagad megélésével kapcsolatban mi a célod. Korábbi cikkemben taglaltam ezt részletesebben, olvasd el itt.

Image by senivpetro on Freepik

Ha látod a vágyott célt, gondolkodj el azon, hogy tényleg szükséges-e egy 5-10 évvel ezelőtti alkat ennek eléréséhez – az sem baj, ha igen, de az első lépés mindenképp az, hogy elfogadod és elkezded megszeretni magad úgy, ahogy vagy – a változás csak ezután kezd el manifesztálódni (ahogy a „motivációs ruhák” esetében is). Ezek a ruhák támogatják-e azt, akivé válni szeretnél?

A címben szereplő „anya stílus” , egy törzsvendégem szájából hangzott el. Melyek azok a ruhák, melyek az anyaságot támogatják? Egyértelműen a funkcionalitás, a kényelem az elsődleges szempontok, de nőiességünket támogatnunk és emelnünk kell más esszenciákkal is. Korábbi cikksorozatom segítség lehet abban, hogy megfogalmazd, egy teszttel stílusszemélyiséged, és ezáltal eldöntsd, hogy a természetes, nőies-romantikus, kreatív, szexi, drámai és/vagy elegáns öltözködési stílus elemeivel szeretnéd kifejezni karaktered. Fontos, hogy összegezd azt is, hogy számodra melyek azok a kényelmi darabok, melyek a választott stíluson belül működni tudnak.

Egy kreatív eleganciával élő és öltözködő anyuka kulcsdarabjai például az élére vasalt jogger, színes mokaszin, szövetkabát és fehér sneaker kombó, sőt ha a farmer és t-shirt unalmas, akkor próbálj ki alkatodhoz illő más szabású farmereket, és egy hozzád illő feliratos pólót. Ha inkább a nőies-romantikus és klasszikus esszenciákat érzed magadhoz közel, akkor kulcsdarabjaid inkább a szoknyák között keresd, az átlapolt ruha joker eleme a ruhatáradnak, amit bátran viselj egy nude balerinával, hűvösebb idő esetén egy jersey blézerrel.

A ruhád a lelkedben végződik, úgy hogy a legfontosabb, hogy kezdj rendben lenni önmagaddal, és ezt az elég jó nőt, aki te vagy, öltöztesd önazonosan, támogatva magad első körben belülről, majd kívülről befele is.

Nyitókép és szöveg: Kretter Bea – Beango Stílusműhely

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.