Öltözködési stílusok – személyiségedre szabva – 4. rész

Számtalan módon ismerkedhetsz magaddal, tesztek garmada áll rendelkezésre ehhez. Ha figyelmes vagy, könnyen rájössz, hogy az önismereted szoros része az is, hogy hogyan öltözöl. Az öltözködésed lesz a stílusodon kifejeződése.

A cikksorozat első részében találsz egy stílus-személyiség tesztet, mely nagy segítség abban, hogy megtaláld a stílusod. Ugyanebben a részben kifejtettem az első D stílustípust a négy közül, a második részben a jókedvű, magabiztos és optimista I típussal folytattam, a harmadik cikk az odaadó és őszinte S stílustípusról szólt, a mai és egyben az utolsó rész pedig a diplomatikus és szabálytisztelő C stílustípusról szól. 

Ha a legtöbb betűd C, akkor minőségorientált, alapos, strukturált, diplomatikus, tapintatos, logikus, precíz, módszeres, megfontolt, rendszerető, szabálytisztelő, kritikus és részletorientált nő lehetsz.

„Nyugodt” vérmérsékletű, aki higgadt és érzelem nélkülinek tűnhet. Nagyon nehéz motiválni téged, vagy valamilyen cselekvésre indítani, lassú és lusta tudsz lenni, és szeretsz olyan dolgokat csinálni, amik nem vesznek igénybe túl sok energiát. Emellett kedves vagy, lehet rád számítani, kiszámítható és hűséges barát vagy. Szinte minden helyzetet diplomatikusan kezelsz, mivel pozitív és nyugodt vagy a legmelegebb szituációban is. Passzívan szociális vagy, mert sokkal jobban szereted az embereket figyelni, mint aktívan részt venni egy beszélgetésben.

Az elegancia nálad belülről jön, kifinomult vagy a legegyszerűbb ruhadarabokban is, személyiséged része a kultúra, életstílusod is különleges. Nem vagy túlzó és semmi erőltetettség nem érzékelhető rajtad. Elveid és szokásaid vannak, amelyekben érzékelhető egy magabiztosság. Gyakran törekszel a tökéletességre, és magasak az elvárásaid. 

Alapadarabjaid a letisztultabb ruhák és kiegészítők, a minőségi alapanyagok és cipők. A must have ballonkabát, a klasszikus stílus minimál szoknyái, a légiesen könnyed nyári selyem ruhák ugyanúgy, ahogy a természetes alapanyagokból készült nadrágok is a stílusod részei. 

Klasszikus elemekkel keverve stílusod szofisztikált. Ha benned van a természetes stílus karaktere, akkor könnyedséget sugárzol. Amennyiben a nőiességet/romantikát erősítenéd a külsődön, akkor a csábító erőd lesz karakteresebb. Ha a drámai stílus keveredik eleganciáddal, akkor azt kommunikálod magadról, hogy erőteljes vezető vagy, valamint ha a kreativitásod szeretnéd erősíteni az elegancián belül, akkor egy művészi eleganciát kommunikálsz külsőddel.

Elegáns stílusú celebek: Cate Blanchett, Nicole Kidman, Helen Mirren, Audrey Hepburn, Kate Winslet

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

Fotók: Beango Stílusműhely

A cikksorozat kapcsolódó részei:

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 1. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva- 2. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 3. rész

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.