Hogyan faragj újra nőt magadból az év végéig?

„Faragjunk nőt belőlem” – hangzott el stílustanácsadás közben az egyik ügyfelemtől, aki elvesztette szülés után régi alkatát, és ezzel együtt az önbizalmát is. Nagyon gyakran jön velem szembe vendégeimtől, ismerősöktől hasonló probléma.

Mutatom, milyen módszerekkel tudod segíteni magad az önbizalmad visszaépítésében, nőiességed emelésében belülről, és egyben kívülről is.

A nőiességet kapod, vagy nem kapod, emiatt meg kell tanulnod. Elképzelhető, hogy a női felmenőid nem voltak túl nőiesek, elképzelhető, hogy magukra vállaltak sok mindent, és alárendeltként működtek a házasságukban, rengeteg életút van mögötted, ami befolyásolhat téged. Az is lehet, hogy alapvetően nőies személy voltál, csak benne maradtál egy olyan párkapcsolatban, ami teljesen leépített, elnyomott.

Első lépésed az, hogy megértsd és elfogadd, anélkül, hogy bárkit is hibáztatnál emiatt. Tudd, hogy csakis rajtad múlik, hogyan tovább.

Nőiességed visszaépítésében elsősorban egy belső munka szükséges, amit meg tudsz támogatni kívülről is. Vegyél elő egy üres lapot, írd fel középre, hogy NŐIESSÉG, és írj, rajzolj, ragasztgass köré minden olyan szót, képet, színt, ami eszedbe jut a nőiességről.

Képzeld el, milyen vagy, nőiesen, amikor elérted a vágyott állapotot, vagy gondolkozz azon, van-e olyan nő az életedben közel vagy távol, aki szerinted egyben van, harmóniában önmagával. Milyen ő, hogy néz ki, milyen ruha , táska, cipő van rajta, hogyan mozog és kommunikál?

TIPP: készíts régi magazinokból magadnak egy motivációs kollázst, és teremtsd meg a valóságod a vágyaddal. Tehetsz bele olyan korábbi fotókat magadról, ahol teljesnek, boldognak érezted magad, és azt a minőséget élted meg, amit ismét meg akarsz tapasztalni.

A szerkesztő 2022-es motivációs kollázsa

A fenti kollázs példájával élve: a vágyott énkép ebben az esetben a szabadság, könnyedség, szeretet, bőség volt. Húzd alá, emeld ki te is azt a 3-4 kifejezést, ami most a legfontosabb számodra. Ha ezzel megvagy, akkor gondolkodj el, vagy legjobb, ha ezt is leírod, hogy mely életterületen tudod erősíteni, felépíteni a vágyott állapotot, és milyen változásokat szükséges eszközölnöd, ahhoz hogy közelebb kerülj önmagadhoz. Készíts egy ütemtervet ahhoz, hogy mikor fogod megtenni a lépéseket, és hogyan!

Ahhoz, hogy kívülről is megtámogassuk a célod, szükséges lesz egy bevásárlólistát is készíteni. Ehhez nézd meg újra az első lépésben készített mind-map-edet vagy kollázsodat, kiemelve a 3-4 kifejezést, és kezd el azon gondolkodni, hogy ehhez a minőséghez, amit meg akarsz tapasztalni, milyen ruhadarabok, kiegészítők lehetnek a segítségedre.

Maradva a saját példánál, a motivációs kollázsom és a szabadság, könnyedség, szeretet, bőség minőségek az alábbi ruhadarabokat kívánták az életemben:

  • a tökéletes színes nadrágkosztüm
  • selyem hálóruha
  • egyedi kabát tervezőtől
  • egy drága statement táska
  • új rúzs színek

Nőiességre fel Hölgyeim!

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.