Öltözködési stílusok – személyiségedre szabva – 1. rész

„Egyik ruhámban sem érzem jól magam, reggel ötlettelenül állok a szekrény előtt, ami egy káosz, nem találom a stílusom” – hallgatom hozzám érkező ügyfeleimtől. Ismerős gondolatok?

A stílusod a személyiségedből, értékeidből ered, és stílusesszenciának hívják. Egyediséged, individualitásod, belsőd kifejeződése a külsődön, az öltözködéseden.

Milyen a személyiséged és honnan tudod, hogy milyen ruhák, kiegészítők, milyen stílus illik hozzád?

Egy nagyon egyszerű és gyors módszert hoztam neked, mellyel felismerheted stílustípusod, esszenciádat, és a hozzád illő öltözködést, melynek alapja a DISC önismereti modell, vérmérséklet típusok, vagy színes modell. Dr. William Moulton Marston amerikai pszichológus nevéhez fűződik az elmélet, aminek a történelmi alapja Hippokratész, Galénosz és Carl Gustav Jung elméleteinek megfigyelései voltak.

Mondd ki vagy, mutatom, hogyan fejezd ki ruhákkal!

Ha még nem ismered DISC személyiséged, akkor válaszd ki a 12 sorban, melyik tulajdonságot érzed jobban a magadénak, végül számold meg és összesítsd a szavak előtti betűk mennyiségét. Amelyik betűből a legtöbb jött ki az az elsődleges típusod, de természetesen mivel nagyon ritka a tiszta típus, ezért a két legtöbbször előforduló betűt vedd figyelembe, mint elsődleges és másodlagos típus. 

Ha a legtöbb betűd D, akkor drámai, teátrális, extravagáns vagy kreatív vagy.

Irányító, felelősségteljes, direkt stílusú, döntésképes, eltökélt, konfrontálódó, siker vezérelt, célorientált, problémamegoldó, kihívást kereső, eredményes, erélyes, asszertív, önálló, vezető, eltökélt. A DISC D betűje a domináns típus, mely személyiség öltözködését illetően is igen látványos és észrevehető akar lenni.

Ha te ide tartozol, akkor elképzelhető, hogy szándékosan polgárpukkasztásra használod külsődet, de az is lehet, hogy egyszerűen csak élvezed a színeket, a formákat izgalmasan kombinálni magadon. Te vagy az alkotó, a játékos, a kísérletező kedvű, olyan személyiség, akinek kifinomult érzéke van a különböző darabok társításához. Egy könnyed játék számodra ez, a formákkal, színekkel, fényes és matt felületekkel, érdes és sima felületű anyagokkal. Egyértelműen extrovertált személyiségként imádsz a társaság középpontja lenni, dinamikus, exhibicionista vagy. Intenzív vagy, de igen igényes, sokszor tökéletességre törekvő, nem túl szabálykövető.

Stíluselemeid a szélsőségek, figyeled a trendeket, és előszeretettel viseled is a legújabb divathullámokat. Tested egy üres vászon, melyen alkotsz, és elveket üzensz, kommunikálod mondanivalódat, teszed ezt saját kézzel készült darabokkal, fast fashion és designer darabokkal, melyet igen jó érzékkel keversz a nagymama szekrényéből örökölt ruhákkal, és egy vintage táskával, statement ékszerrel. Átlagszemnek szokatlan társításokból épül fel öltözködésed, és nem csak a mintákat illetően, hanem a színeket, textúrákat, fényes és matt felületeket. Digitális nyomatok, vagy saját handmade printek is fellelhetőek nálad.

Ruhatárad kulcsdarabjai a különleges szabású kabátok és ruhák, a látványos felsők, éles sziluettek, és az oversize zakót neked találták ki. Rajongsz a statement ékszerekért és limitált kiadású táskákért.

Celebek D stílustípussal: Lady Gaga, Miley Cyrus, Gwen Steffani, Dianne Keaton, Katy Perry, Rachel Zoe

Következő cikkemben a társaságkereső, kreatív, optimista, barátkozó, innovatív, energikus, flexibilis, spontán, ötletelő, lelkes, trendi, álmodozó, élénk, ember központú, bizakodó, ösztönző, kifejező és élettel teli I stíluskarakterről írok.

Kretter Bea Beango Stílusműhely

A cikksorozat további részei:

Öltözködési stílusok személyedre szabva- 2. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 3. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 4. rész

Fotók: Beango Stílusműhely

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.