Öltözködési stílusok – személyiségedre szabva – 3. rész

Az igény és a motiváció arra, hogy elkezdj foglalkozni magaddal előbb vagy utóbb megérkezik. Van, aki negatív visszajelzések, beszólogatások miatt, akad olyan is, akinek változik valami az életében, és elkezd érezni egy belső indíttatást arra, hogy csinosabb, nőiesebb, magabiztosabb legyen.

Ebben a cikksorozatban egy fokkal közelebb kerülhetsz ahhoz, akit keresel magadban.

Ha még nem csináltad meg a stílusszemélyiség tesztet, akkor azt tedd meg, mielőtt tovább olvasol, ide kattintva. Rögtön az első cikkben kifejtettem az első D stílustípust a négy közül, a második részben ezt a jókedvű, magabiztos és optimista I típussal folytattam, a mai cikk pedig a visszafogott, alázatos, békés, figyelmes, türelmes, érzékeny, önzetlen, csapatjátékos, segítőkész, szívélyes, hűséges, barátságos, bizonytalan, tartózkodó, megbízható, odaadó és őszinte S stílustípusról fog szólni.

Ha a legtöbb betűd S, akkor minden bizonnyal nagymértékű gondosság, komolyság jellemez. Szeretsz magadban lenni, kedveled a csendet. Nagyon érzelem-orientált vagy, érzelmeid vagy az extázisig emelnek, vagy a kétségbeesésbe taszíthatnak. Szeretsz időt szánni arra, hogy több oldalról közelíthess meg egy dolgot. Szívesen csatlakozol másokhoz, de azt szereted, ha mások kezdeményeznek irányodba. Munkakörnyezetben a jó minőségről, lelkiismeretességről és kreatív megoldásokról gondoskodsz.

Kreativitásod miatt könnyedén válhat belőled író, költő vagy tudományos téren feltaláló, emiatt a „tökéletes” típusnak is nevezik a tiédet, vagy mondhatjuk akár klasszikusnak, nőiesnek, romantikusnak vagy természetesnek, ami az öltözködési stílusodat illeti. Ezek tisztán, vagy keverve lehetnek a ruhatárad méltó darabjai.

Klasszikus nőiesség

Minimál, rendezett, konzervatív  a klasszikus nő, aki nem feltűnösködik, de eltűnni sem akar. Ruhatára az irodai viselethez hasonlít a legjobban, alapdarabjai a klasszikus ballonkabát, élére vasalt nadrág, ceruzaszoknya, nadrágkosztüm, blézer, jól szabott ruha, melyek rajta egy tökéletes harmóniát, és egy arányos egyszerűséget, könnyedséget sugallnak.

Ha önazonos a ruhatára, akkor azt üzeni magáról, hogy rendben van önmagával kívül-belül, van egy egészséges önbizalma, magabiztos, de senkit nem nyom el, vagy ural le, ahogyan ezt a színekkel sem teszi, ugyanis a neutrális színekben érzi legjobban magát: fekete, fehér, szürke, barna, tengerészkék, úgynevezett alap-, vagy kosztüm-színekben. Nem jellemzi a ruhatárát a túlzás, tehát a nagy minták, printek, látványos kiegészítők helyett leginkább az egyszínűt, de leglátványosabb napjain is csak az apró kockás, tyúklábmintás, csíkos darabokat részesíti előnyben. A szabásvonalakat, ahogy a színek és minták esetében is, az egyszerűség, letisztultság jegyében választja.

Klasszikus stílusú celebek: Cybill Shepherd, Grace Kelly, Diane Sawyer, Isabelle Huppert, Ginger Rogers

A természet szerelmese

Ennek a stílusnak a képviselője tudatosan egyszerű, a kényelmi szempontok számára sokkal fontosabbak, mint a külcsín, de megjelenése mégis konszolidált és egységes. Általában tisztában van önmagával, nem szeretne senkinek bizonyítani. Ruhatárában a fölszínek és a természetes alapanyagok kapnak nagy szerepet. Ritkán vásárol, nem követi a divatot, a ruha számára egy eszköz, aminek funkcionálisnak kell lennie, és őt szolgálnia, tehát nem fog vele sokat törődni, vasalgatni és külön mosni, mégis trendi a maga egyszerűségében.

Természetes stílusú celebek: Sandra Bullock, Helen Hunt, Ellen Degeneres, Julia Roberts, Whoopi Goldberg, Judy Dench, Lauren Hutton.

Nőiesség és romantika

Ha a fentiek nem annyira jellemzőek rád, akkor elképzelhető, hogy a nőiességgel van több dolgod. Szoknyák, virágos, fodros, csipkés ruhadarabok, élénkebb, világosabb színek. A ruhatárának darabjai kifinomultságot tükröznek, szabásvonalai derékhangsúlyosak, kiemelik a testet. A kiegészítők is fontos darabjai a gardróbnak, ezek lehetnek kisebbek, egyszerűbbek, de látványosabbak is.

Nőies stílusú celebek: Delta Goodrem, Leona Edmiston, Jane Seymore, Taylor Swift, Elle Fanning.

A cikksorozat utolsó része pedig a minőségorientált, alapos, struktúrált, diplomatikus, tapintatos, logikus, precíz, módszeres, megfontolt, rendszerető, szabálytisztelő, kritikus és részletorientált C stíluskarakterről fog szólni.

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

Fotók: Beango Stílusműhely

A cikksorozat kapcsolódó részei:

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 1. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva- 2. rész

Öltözködési stílusok személyedre szabva – 4. rész

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.