Hogyan használd az öltözködésedben a színeket télen, ha nem szeretnél kitűnni?

Ügyfeleim legalább 65%-a nem szereti, ha megnézik, rejtőzködő típusnak vallja magát, szeret beolvadni, szándékosan elrejti magát a sötét színekkel.

Ha te is hasonlót érzel, és ez téged nem feszélyez, akkor nincs vele semmi baj. Sokszor a legextrovertáltabb személynek is vannak visszafogottabb napjai, amikor nincs kedve ‘látszani’, azonban vannak olyan apró, de mégis árulkodó trükkök, melyekkel azt tudod üzenni, feltűnőség nélkül, hogy „érdekes személyiség vagyok, igazi nő vagyok, ízlésesen, csinosan, harmonikusan”.

Színes vagy mintás táska

Viselj sötét színű monokróm szettet, ami lehet ugyanolyan színű-hasonló árnyalatú, különböző színű-hasonló árnyalatú vagy tetőtől talpig ugyanaz a szín és ugyanaz az árnyalatú szett, melyet végül egy színben vagy mintában elütő táskával kombinálsz. Figyelj arra, hogy a szín vagy a minta passzoljon az összképbe.

Hogyan tud illeni, ha elütő színű és mintás?
Például használd a komplementer párját a szettednek. Ezt azt jelenti, hogy ha kékekbe öltöztél, akkor piros, narancs vagy sárga színű vagy mintázatú legyen a táska. Ha zöldekbe öltöztél, akkor piros-pink-lila kiegészítőt válassz. A feketével vigyázz, mert a legtöbbünket öregít, de ha mégis szerves része a ruhatáradnak a fekete, akkor azt dobd fel egy fehér táskával. A barna és a szürke kivételt képez ebben az esetben, mert nincs komplementer testvére, így ha ezzel a két színnel szeretnél beolvadni, akkor a táskád is maradjon ennél a színnél, csak például egy elütőbb árnyalatban.

Visszafogott outfit, izgalmas sállal

Kis felületen a színes és mintás nem fog leordítani rólad, ha ügyesen használod. A fenti szabályokat figyelembe véve, válassz a szettedhez illő mintás sálat. Érdemes figyelembe venned azt, hogy az öltözéked meleg vagy hideg árnyalatú, mert ezzel tudsz még nagyobb harmóniát teremteni magadon.

A cipőjéről ismerszik meg az ember

Sok esetben elég, ha ránézel valaki cipőjére, és máris kiderül róla néhány dolog. Például az, hogy neki sokkal fontosabb értékei vannak, mint a precíz odafigyelés az olyan részletekre, mint a cipő. Az is kiderülhet, hogy kicsit vagy nagyon szétszórt, más esetben pedig tökéletességre törekvő, precíz, odafigyel a részletekre, számít neki, hogy mit gondol róla más. Válassz olyan cipőt a szettedhez, ami ugyanúgy a fenti szabályok szerint illik, de mégis feltűnik az öltözékeden.

Fülbevaló, ami öltöztet

Ha más nem is tűnik fel, emel ki téged a tömegből, akkor legyen az a fülbevaló formája, textúrája, fénye vagy mintája. Választhatod ugyanúgy a komplementer színek használatát, de ha maradnál a fémszíneknél, akkor figyelj, hogy a meleg árnyalatú és színű ruhákhoz arany, bronz, rosegold ékszert, a hideg árnyalatú és színű szetthez pedig fehér arany és ezüst ékszert válassz.

+1 Színes bélés

Ami a lelkedre van igazán jó hatással, de nem feltétlenül látszik, az a belül színes és/vagy mintás bélése egy kabátnak, blézernek. Ha nem találsz ilyet a boltba, keress egy komplementer színnel, egyszínű vagy mintás bélésanyagot és egy varrónőt, cseréltesd ki a bélést, hidd el, legjobb döntés lesz.

Ezekkel az apró trükkökkel nem fogsz tudni unalmassá válni, nem leszel velük feltűnő az utcán, az irodában, a környezetedben, de szürke kisegérnek sem fog titulálni a környezeted.

Maradj izgalmas és igazi nő, télen, sötét színekben is!

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.