A színelemzés, mint önismereti eszköz – ismerd meg a négy színtípust részletesen

Önazonosan öltözködni azért érdemes mert gyógyít, mert önbizalmat ad, és mert támogatja a mindennapi életed és a céljaidat. Egy olyan tényező, ami nem luxus, vagy úri huncutság, minden nőnek receptre kellene felírni, de a férfiak is ugyanúgy profitálhatnak ebből. Egyik leglátványosabb eszköze vagy módszere az önazonos stílusnak nem más, mint a színtípusunk szerinti ruhaválasztás és öltözködés.

Ismerd meg a négy típust, és ezzel együtt tanulj valami újat magadról!

Ha  már elolvastad, hogy mit is jelent a színtanácsadás, és mi az elmélet alapja, netán megcsináltad a korábbi cikkből a színtípus tesztet, akkor már sejtheted, hogy milyen színtípusba tartozol. Ha még nem tesztelted magad, akkor ide kattintva megteheted.

A ragyogó tél

A tél típusú nők és férfiak általában ezekkel a szavakkal írhatók le: precíz, rendezett, átható, fenséges, letisztult, szuggesztív, megigéző, intenzív, időtlen, drámai, dinamikus, nyughatatlan. Színei hidegek, élénkek és sötétek.

Hajszínük leggyakrabban közép vagy sötétszőke, valamilyen barna vagy fekete hajszín. Szemszínük leggyakrabban feltűnő, élesen elüt a szemfehérjétől. A tél típusba tartózók bőre porcelánfehér, rózsás, világos színű, de lehet délies, mediterrán típusú, sötétebb színű is. 

A tél típusú nők akár smink nélkül is igen észrevehetőek, persze vannak rejtőzködő, önbizalom hiányos tél típusúak, akik szeretnek az ősz színekbe elbújni. Nekik a tiszta, nem kevert, élénk színek állnak jól, mely színek más típusokat elnyomnak, túlragyognak, őket meséssé varázsolnak. 

Ha tél típusba soroltad magad tesztünkben, akkor az alábbi színekben fogsz ragyogni: ultramarinkék, tiszta citromsárga, tengerészkék, szilvakék, szeder, sötétkék, rubin, püspöklila, pink, padlizsánlila, mentazöld, málnapiros, matrózkék, magenta, liláskék, királykék, kékespiros, kékeslila, kármin, jégkék, jeges rózsaszín, indigókék, ibolyakék, fukszia, fenyőzöld, fekete-fehér együtt, ezüst, éjkék, erdőzöld, ciklámen, bordó, bíbor.

A játékos tavasz

A tavasz típusú férfiak és nők az alábbi szavakkal írhatók le: elragadó, energikus, friss, pezsgő, játékos, aranyló, elbűvölő, törékeny, kacér, kalandos, lelkesítő, szeszélyes, bátor. Színei melegek, élénkek és világosak.

Hajszínűk legtöbb esetben aranyló fényű szőke, mézszőke, vagy rezes, vöröses. Szemszínük kék és zöld különleges árnyalataiban, ritkán világos aranybarna, barnászöld, és általában világos, barackos színű a bőrük. Megjelenésük friss és üde.

A tavasz típuson a fakó, erőtlen színek sápasztó hatással vannak az arcra, és hasonlóan mint a télnél, csak itt a meleg árnyalatokban; azok a színek, melyek másokon harsogónak, soknak hatnak, a tavasz típus energikussá és élettelivé válik tőlük.

Ha tavasz típusba soroltad magad tesztünkben, akkor az alábbi színekben fogsz ragyogni:  vízkék, vajszín, üvegzöld, türkizzöld, türkizkék, teveszín, tejcsokoládé, sárgászöld, pipacspiros, narancs, napsárga, méz, mangó, mandarin, lazacrózsaszín, krém, középkék, korall, kiwi, jádezöld, homokszín, fűzöld, drapp, csontszín, búzasárga, borsózöld, baracksrága, barack-rózsaszín, banánsárga, azúrkék, aranysárga, aranybarna, almazöld.

A légies nyár

A nyár típusú férfiakra és nőkre az alábbi szavak jellemzők: kecses, kifinomult, szofisztikált, rózsás, méltóságteljes, tradicionális, nemes, decens, elegáns, rejtőzködő, opálos, misztikus, bársonyos, fátyolos, derűs, súlytalan, áramló, könnyed, légies. Színei hidegek, lágyak és világosak.

Hajszínük sötétszőke, hamvasszőke, úgy is szokták magukat definiálni, hogy olyan seszínű, és jellemző rájuk, hogy gyakran festik a hajukat emiatt. A szemfehérjük, mosott, lágy, pont ellentéte a tél típusoknak. Szemszínük általában kék, vagy szürkéskék, de lehet kevert barna is. Bőrtónusuk világos, rózsás, bézs, vagy matt, szürkés olíva. 

A nyár típus nem csak a hajával örök elégedetlen, szürke egérnek mondja magát, folyamatosan keresi önmagát. A legharmonikusabb azokban a színekben, melyek semmiképp nem drámaiak, rikítóak, mert ezek elnyomják őket, sokkal inkább a púderes, mosott, hideg és rózsás árnyalatokban.

Ha a nyár típusba soroltad magad tesztünkben, akkor az alábbi színekben ragyoghatsz: viola, üvegzöld, türkizzöld, törtfehér, tengerzöld, tengerészkék, szürkéskék, szürke, szilvakék, rózsapiros, rózsabarna, púderrózsaszín, orgonalila, orchidea, mentazöld, mályva, málnapiros, liláskék, levendula, középkék, kávébarna, lágy fukszia, kakaóbarna, kadétkék, ibolya, hidegbézs, halvány citromsárga, grafitszürke, farmerkék, ezüst, dinnyepiros, babarózsaszín, babakék, ametiszt.

A mágikus ősz

Az ősz típusú férfiakra és nőkre jellemző: érett, melankolikus, mesebeli, érzéki, szívélyes, természetes, gyengéd, visszafogott, szelíd, puritán, ábrándos, tartózkodó, tekintélyparancsoló, mágikus, kifürkészhetetlen, egzotikus, fűszeres. Színei melegek, sötétek és lágyak.

Hajuk a szőke meleg árnyalataiban, rezes, mézes, aranyló, gesztenyeszínű, bronzbarna, sötétbarna. Szemük hasonlóan meleg árnyalatokban játszik, mint a türkizek és barnák izgalmas árnyalatai. Bőrük általában csontszín, erős barack, aranybézs.

Talán az ősz az egyik legegyértelműbb, amikor a színeire gondolunk, hiszen ha végignézünk egy őszi tájon a rozsdás faleveleket látjuk, árnyalatai fűszeresek, „illatosak”. Színei nem élénkek és nem harsányak, sokkal inkább parázslóak. 

Ha az ősz típusba soroltad magad tesztünkben, akkor az alábbi színekben fogsz ragyogni: viharkék, vajszín, teveszín, terrakotta, tengerészkék, sütőtöksárga, spenótzöld, salak, rozsdavörös, rókavörös, paradicsompiros, olivazöld, olajkék, okker, óarany, narancs, mustársárga, mohazöld, mogyoróbarna, lazac, khaki, katonazöld, fahéjszín, drapp, bronz, aranybarna.

Talán megerősítettelek abban, hogy a megfelelő színtípusba soroltad magad, vagy akár csak egy kis inspirációt jelentett neked ez a cikk. Tapasztalatból írom, hogy ha megtaláltad az önazonos színeidet, rajongójává válsz azoknak a bizonyos árnyalatoknak, ilyen formán szó szerint gyógyítanak és segítenek téged a mindennapokban.

Kérlek írd meg, a következő cikkben a színtípus szerinti sminkelésről olvasnál szívesebben, vagy inkább az öltözködésről, ruhákról, esetleg a színek kombinálásáról az öltözéken belül?

Kretter Bea – Beango Stílusműhely

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.