Mitől elegáns egy nő? 11+1 válaszunk van rá

Minden nő képes maradandó benyomást keltenni. Szavaival, cselekedeteivel és megjelenésével alakítja ki saját stílusát.

Gondoljunk csak az ismert, sikeres, híres nőkre. Hogyan tekintünk ma rájuk? Milyen stílus jellemzi őket?

Kate Middleton stílusa klassz és időtlen. Marilyn Monroe-é a szexi volt. Audrey Hepburn stílusa az elegáns, Amal Clooney pedig előkelő és elegáns.

Ahogy idősödünk, érünk és megváltoztatjuk életünk fókuszát, úgy változik stílusunk is. Angelina Jolie-t még a 90-es évek végén és a 2000-es évek elején bulizó, vad gyermekként ismertük. Amikor anya lett és humanitárius, elegáns, aktivista hatgyerekes anyukává vált.

A stílus megváltoztatása időt és következetességet igényel, ám fontos, mert befolyásolhatja a rólunk kialakult benyomásokat.

Ha ránézünk egy elegáns nőre, azonnal a tartás, intelligencia, jellem jut eszünkbe, hiszen ezek a tulajdonságok sugároznak egy elegáns nőről. Na de mitől lesz valaki elegáns? Ki lehet-e alakítani a saját elegáns stílusunk?

Bizony ki lehet. Csak néhány dologra mindenképpen oda kell figyelni!

Az elegáns nő nem panaszkodik

Az elegáns nő csak a legjobb barátnak önti ki a lelkét, csak neki panaszkodik. Az alkalmi barátokkal, ismerősökkel, munkatársakkal azonban nem osztja meg problémáit. A panaszkodás bosszantó szokás, a legtöbben nem is tolerálják. Érdemesebb a külviág felé pozitív hozzáállást sugározni, az elegáns nő is ezt teszi.

Az elegáns nő figyel a megjelenésére

Egy elegáns nő mindig csinos. Figyel a ruházatára, a kiegészítőkre, a cipője is mindig kifogástalan. A sminkje nem hagy kivetnivalót, és a haja is frissen mosott. Az elegáns nő a testére is figyel. Próbál rendszeresen sportolni, egészségesen élni. Tudja, a belső ugyanolyan fontos, mint a külső.

Az elegáns nő nem féltékenykedik

Nem feltétlen a másik nőre való féltékenységre kell gondolni. Az elegáns nő nem féltékeny a párja sikereire, a szomszéd új autójára, a testvére házfelújítására, a munkatárs ruhájára. A féltékenység szörnyű szokás, ami megemészti a boldogságot. Keserűséget és haragot teremt, ami negatív egyéniséggé változtatja a nőt – olyanná, amilyen senki nem akar lenni. Nem kell versenyezni senkivel! Az elegáns nő tudja ezt.

Az elegáns nő nem magyarázkodik folyton

Sok nő folyton magyarázkodik. Az elegáns nő ezt nem teszi. Tisztában van vele, hogy nem tartozik mindenknek elszámolással. Se az anyukának az osztályból, se a kutyás néninek a földszintről, se senkinek. Akkor se, ha a másik nagy merészen azt gondolja a más magánélete az ő dolga.

Nem kell magyarázkodni! Az elegáns nő sosem teszi.

Egyszerűen magabiztos a döntésében és kiáll önmagáért.

Az elegáns nő mindig pontos

Az elegáns nő mindenhol ott van időben. Pontos, megbízható, és sosem játszik más idejével.

Az elegáns nő nem beszél vulgárisan

Olyan életet élünk, amikor nagyon gyakori, hogy az emberek azt mondják: „Sz * r”, „B* zd meg”, „K * pd be”.

A legtöbb ember száján ki is csúszik egyik, vagy mindegyik. A legfontosabb azonban az, hogy ez ne váljon szokássá. Bizonyos szavak körül még mindig társadalmi megbélyegzés uralkodik, függetlenül attól, hogy hány ember mondja ki őket! Nem elfogadottak. Az elegáns nő nem is használja őket. 

Az elegáns nő kimondja: kérem, köszönöm

Nagyon meglepő látni, hogy hányan nem mondják már, „Igen, kérem” és „Nem, köszönöm”. Az elegáns nő azonban soha nem mulasztja el használni ezeket a szavakat. Az elegancia és a hála művészete haldokló készség! Ha valaki kedves, azért kedvesség jár cserébe.

Az elegáns nő magabiztosan jár és egyenesen ül

A hát és derék legyen mindig egyenes, a váll mindig hátrahúzott. Ez az igazán királynői tartás.

Amikor valaki kihúzott derékkal, felemelt fejjel jár, az emberek feltételezik, hogy felkészült és magabiztos. Bizony, sok múlik a tertáson.

Az elegáns nő mosolyog

Az elegáns emberek ismerik a meleg mosoly erejét! Barátságosságot, magabiztosságot és megközelíthetőséget mutat. A pozitivitás fertőző, és az emberek általában élvezik, ha pozitív szemléletű, nyugodt magabiztos ember társaságában vannak. A meleg, őszinte mosoly segít az embereknek lazítani és gyorsabban feloldódni.

Az elegáns nő nem csak magáról beszél

Nincs idegesítőbb, mint egy énközpontú ember, aki másról nem tud beszélni, csak saját magáról. Az emberek ezt nem kedvelik, mert egy kapcsolat, legyen az bármilyen jellegű, MINDIG kétirányú utca. Az elegáns nő mindig érdeklődik a beszélgetőpartneréről, hagyja folyni a beszélgetést.

Az elegáns nő csak akkor bókol, ha komolyan gondolja

Az emberek egy mérföldnyire megérzik a hazugságot, de nem az elegáns nőnél. Ő ugyanis sosem hamis. Ha nem tetszik neki valaki ruhája, nem mondja, hogy igazán csinos. Ha bókol, azt mindig komolyan is gondolja.

Bónusztipp: Az elegáns nő elteszi a telefonját a beszélgetés alatt

Ez bizony olyan alapvető udvariasság, hogy igazából mindenkinél alap kellene, hogy legyen. Az Instagram, a Facebook vagy a Snapchat mindig ott lesz, de az előtted ülő nem fog mindig ott ülni!

Táskába a telefonnal. Legyen a beszélgetés igazi beszélgetés!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.