Hány békát kell megcsókolnod, mielőtt megtalálod a hercegedet?

Hogyan növelheted az esélyét annak, hogy párt találj? Ez körülbelül olyan kérdés, mint az, hogy mire gondol a nő. Szinte megválaszolhatatlan.

Angela Ahola svéd pszichológus mégis megpróbál tippeket adni- saját tapasztalatából merítve ihletet. Egy pusztító válás után Angela úgy döntött, hogy újra randevúzni kezd – de soha nem gondolta, hogy száz randevúra megy el, mielőtt újra szerelmet talál.

Tapasztalatai alapján íme néhány tanács, amit érdemes figyelembe venni:

Image by Freepik


Korlátozzuk a társkereső alkalmazásokkal töltött időt

Ahola egyik tippje, hogy ne töltünk egyszerre túl sok időt a társkereső alkalmazásokkal talán kissé váratlan ötlet, ám nagyon logikus. Ugyanis, ha túl sok profilt nézünk meg egyszerre, felületessé válunk, és elkezdünk csak a fényképekre koncentrálni.

Amikor túl sok profilt látunk, azt érezhetjük, a lehetőségek száma végtelen, az az érzésünk, hogy rengeteg potenciális partner van, akiket megszerezhetünk, pedig ez egyáltalán nem igaz. Sokan a társkereső alkalmazásokon már kapcsolatban vannak, néhány embernek pedig hamis profilja van. Tehát nem, ezek az emberek nem mind elérhetőek, de tudat alatt azt hisszük, hogy igen. Tehát csak görgetünk és görgetünk, és egyre sekélyesebbek és tárgyiasultabbak leszünk, ahogy látjuk ezeket a profilokat, és hajlamosak vagyunk a képre összpontosítani ahelyett, hogy megpróbálnánk érzékelni a különböző emberek személyiségét

– mondja a pszichológus.

Randi minél hamarabb

Mit csináljunk, ha végre találtunkl egy érdekes embert, akivel randevúzni szeretnénk? Ahola azt tanácsolja, hogy legyünk bátrak, és ne féljünk randira hívni azt a valakit. Minél hamarabb. Mert jobb minél korábban valódi tapasztalatokat szerezni a másikról.

Három különböző dolgot kell a randin szem előtt tartani:

Az első az intellektualitás: van-e miről beszélni, hasonlóak-e az értékek és a gondolkodásmód.

A vonzalom nő, ha többé-kevésbé hasonlónak látjuk magunkat

– állítja a pszichológus.

A második az érzelmi dimenzió: itt azt kell figyelni, hogy tudunk-e sebezhetőek és valódiak lenni, tudunk-e jelen lenni, önmagunkat adni.

Nagyon jó kezdet, ha önmagunkat tudjuk adni az első randin, és jól is tudjuk érezni magunk

– mondja Angela.

Image by Freepik


Végül, de nem utolsósorban természetesen a kémia is szükséges ahhoz, hogy egy randevú sikeres legyen. Ahola úgy véli, hogy az úgynevezett barátzónázás gyakori probléma a randevúzások során olyan embereknél, akik nem tudnak átállni megszokott, nem flörtölős életmódjukról.

Fontos, hogy a randevú randevú legyen, ne csak baráti beszélgetés. Fontos, hogy ne csak az általános dolgok körül forogjanak a beszélgetések, mint a karrier, vagy hogy melyik edzőterembe járunk.

Szeretnénk jó benyomást kelteni a randin, és azt is szeretnénk, hogy a másiknak tetszen, amit lát belőlünk, de ezért tennünk is kell. Fizikai és érzelmi szinten is meg kell találnunk a kapcsolódási pontokat

– mondja a pszichológus.

A társkereső alkalmazások lehetőséget adnak arra, hogy sokkal több emberrel találkozzunk, akikkel egyébként nem találkoztunk volna, de van hátránya is, mégpedig az, hogy végül nem adunk esélyt az embereknek. A vészjelek elkerülése és a pozitívumok keresése fontos, de ha a válogatás rossz dolgokon alapul, például hogy hogy néz ki a másik a fotóján, akkor kimaradhat egy igazán csodálatos ember.

Az első számú dolog, amiről remélem, mindenki igazán elgondolkodik, az, az, hogy mit keresünk igazán? Vannak, akik rövid távú kapcsolatokat, fizikai kontaktusokat keresnek, mások szerelmet. Az a lényeg, hogy bevonzzuk azt a kategóriát, akiket tényleg keresünk

– összegez a pszichológus.

nyitókép: Image by Freepik
forrás

Ha tetszett a cikk, támogatásoddal kifejezheted tetszésed, és segítheted munkánkat. KATTINTS IDE! Köszönjük!

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.