6 tulajdonság, ami egy nőt igazán elegánssá tesz

Nincsen gyönyörű, elegáns nő önbecsülés nélkül. Ha valaki nem szereti magát, az minden mozdulatán, minden tettén meglátszik. Csak egy önmagát szeretni tudó nő képes igazán, kívül-belül ragyogni, és csak ettől a ragyogástól lesz gyönyörű.

Az elegancia nemcsak és nem annyira a ruhákról és a megjelenésről szól, hanem a belső állapotról és a kép egészéről is. 

Van néhány tulajdonság, ami minden elegáns nő sajátja:

Viselkedik
Egy elegáns nő nem káromkodik, nem emeli fel a hangját, nem fecseg, nem durva, nem becsül le más embereket. Okos és élesnyelvű, így megtehetné, hogy megsért másokat, de nem teszi. Soha nem közönséges, a megjelenése nyugalmat és önbizalmat sugároz.

Figyel a testtartására
Gyönyörűen és simán mozog, irányítja a testét. A testtartása impozáns, de természetes. Nem görnyed, nem púpos, kecsesen gesztikulál. Az arca tiszta és nyugodt, a mimikája mérsékelt. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem mosolyog. Csak nem feltűnősködik, nem harsány.

Figyel arra mit és hogyan mond
Egy elegáns nő nyugodtan, értelmesen beszél, és mindenhez hozzá tud szólni. Vigyáz a megfogalmazásra, a hangsúlyra, de még a hangja tónusára is. Amikor fel akarja hívni magára a figyelmet, nem emeli fel a hangját, sokkal inkább tudatosan lassabban, mélyebb hangon kezd beszélni.

Tiszteli a jó modort
Nem, az elegáns nő nem érzi megalázónak azt, ha egy férfi kinyitja előtte az ajtót, vagy segít valami nehéz dolgot cipelni. Nem hirdeti fennhangon: független nő vagyok! Tiszteli a férfiakat! Ha ajtót nyitnak előtte, akkor mosolyog és köszönetet mond, és nem kéri ki dacosan magának.

Kifogástalanul öltözik, megjelenése tudatos
A ruhái tökéletesen illenek hozzá és illeszkednek az alakjához, még akkor is, ha olcsók, még akkor is, ha másodkézből származnak. A ruháján nincsenek foltok, nincs szakadás, nem lóg, nem ráncos. Nem hajszolja a divatot, de mindig tiszta, jól öltözött, ápolt a haja, a körme és a fogai.

Szép a teste
Nem a modell paraméterekről és a 40-es méretű ruhákról beszélünk. 52-es méretben is tökéletes egy elegáns nő, mert tudja önmagát és a ruhát viselni, mert sportol és tudatosan vigyáz a testére.

,,Az elegancia nem külső tulajdonság, hanem a léleknek az a része, amelyik látható a többi ember számára.”

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.