Gyerekkel is kellek? – Párkeresési stratégia, ha már nem vagy egyedül

Anyuka vagy. Egyedülálló. Rászántad magad és mersz regisztrálni egy társkereső oldalra. Belekezdesz a virtuális vadászatba, repkednek a szívecskék, és már volt komolyabb flörtölés is. Nagyon élvezed, de jön a nagy kérdés: mikor és hogyan közöld az érdeklődő lovaggal, hogy gyereked van?

A mikor? kérdésre a mi válaszunk az, hogy sose várj ezzel az információval, és kerek-perec mondd meg az igazat. Nemcsak magad miatt, hanem a másik fél miatt is. Mert mit érezhet a kiszemelt, ha titkolózol? Átverést. Továbbá már az elején érdemes tisztázni, hogy ez a fajta családmodell belefér-e az elképzeléseibe, tud és akar-e egy anyukával ismerkedni. Végső soron pedig, ha homály fedi az anyai oldalad, az felvetheti a kérdést, hogy fontos-e számodra a gyereked, ha titokba burkolod a kilétét. Ezek után az a veszély is fennáll, hogy ő is jogot formál arra, hogy titkolózzon előtted, ami sosem szerencsés.

Ezzel szemben a gyermeknek nem javasolt nyilatkozni a párkeresésről a legelején, csak ha már sínen van az új kapcsolat.

A hogyan? kérdésre az alábbi javaslatunk van. Ha nem vagy a szavak embere, akkor az online tér egy óriási előnyét használd ki, és ne bonyolítsd túl a dolgokat. Semmi szükség körmönfont mondatokra és homályos célozgatásokra. Ezek helyett ha inkább lényegre törő szeretnél lenni, egyszerűen már a bemutatkozásnál használd az anya emojit.

Ezután pedig nincs más dolgod, mint bekapcsolni az anyukaradart, azaz szűrni a nem hozzád való profilokat.

Image by Freepik

Az idilli, chillezős idegen

A természetben megkomponált kép egy pohár borral igencsak csalogató. De! Aki nem vállalja az arcát, az gyanúsan foglalt, és a rejtőzködés csak az egyéjszakás kalandok keresése opciót rejti magában. Ha ez a részedről is rendben van, csak akkor kezdj bele a flörtölésbe, mert mélyen szántó érzelmekre itt nem lehet számítani.

És a gyerekkérdés? Ha mégis flörtölés vagy randi lesz a dologból, nem kell feltétlenül előhozni a gyerek témát. Ha használtad az anyuka jelet a profilodban, akkor végülis tiszta lappal játszol. Viszont ha rákérdez, akkor természetesen légy őszinte.

A szexi adonisz

Aki az idomait premier plán kiteszi, ott az üzenet is egyértelmű: szexkapcsolatot keres, és az sem lehetetlen, hogy több vasat tart a tűzben. Ha így is rendben a dolog, akkor azt vállalod, hogy a chatbeszélgetések helyett a testi örömök fogják dominálni ezt a kapcsolatot.

És a gyerekkérdés? A fizikai alapokra helyezett kapcsolat, a szexuális együttlét során nem kizáró ok egy gyerek. Ha esetleg úgy érzed, hogy érzelmek is kezdenek kibontakozni, akkor nem árt egy célzó mondat bedobása, csak hogy mindenkinek egyértelmű legyen a helyzet: persze, oké, szólok a babysitternek. A reakciója pedig sokat el fog árulni.

Családi körben

Tévhit, hogy aki a társkereső oldalakat választja párkeresésnek, azoknak nincsenek komoly szándékai. Ha több családi fotó is felkerül a másik félről, akkor a családcentrikusság ordít az illetőről. A kérdés csak az, hogy te akarsz-e még belevágni egy babaprojektbe?

Ha igen, akkor a család téma hamar elő fog kerülni, és akár rohamtempóban is haladhattok az ismerkedéssel. Ha nem, akkor már az elején köszönjetek el egymástól. Az ilyen típusú lovag bizonyosan fog küldeni egy elköszönő üzenetet is.

És a gyerekkérdés? Bizonyára problémát vagy visszahúzó erőt nem fog jelenteni. Egy dolgot azonban jó, ha megosztasz az illetővel: azt, hogyan telnek a mindennapjaid anyaként. Ez segít neki elképzelni, hogy ilyen életre vágyik-e.

Image by Drazen Zigic on Freepik

Aki neked van teremtve

Kellemes beszélgetések a mindkettőtök számára megfelelő tempóban, a személyes találkozás pozitív érzései, a működő kémia – és máris egy valós kapcsolat kezdetén találod magad. Ilyenkor döbbensz rá, hogy a társkereső platformok is működnek, és a párkeresés egyáltalán nem könnyű sem férfinak, sem nőnek.

És a gyerekkérdés? Csak természetesen, ahogy a helyzet hozza. Nem kell csapdákat állítani és tesztelni, hogy milyen reakciót ad a másik fél. És nem is kell magadba folytani az anyai gondolataidat, ha éppen akkor arról szeretnél mesélni. Ez is egy szelet a személyiségedből, mégpedig jó nagy!

Végül már csak a saját profil felállítása maradt. Hogyan tálald magad az online platformokon?

Csak őszintén

Ne akarj másnak tűnni, mint aki vagy. Semmi szükség fiatalkori fotókra vagy túlfilterezett képekre. A személyes találkozón úgyis minden kiderül, és az nagyobb csalódás, hiszen már valami elindult kettőtök között. Amúgy is a cél, hogy őszinte érdeklődők keressenek meg.

Vadmacska vagy babamosoly?

Babás képet nem javasolt feltenni egy ilyen idegen közösségi térbe. Viszont ha egyedi a stílusod, vagy éppen a merészség jellemzi a viseleted, akkor mehetnek az extravagáns képek, ha úgy gondolod, hogy ez vagy igazán te.

Kéresd-e magad?

Abban sincs semmi rossz, ha egyéjszakás kalandba keveredsz, hiszen te is ember vagy. Ha működik a kémia, akkor ilyen forgatókönyv is van. Egy a fontos, hogy legyél tisztában a játékszabályokkal, hogy miről szól a dolog.

Láthatjuk, hogy gyerekkel is van helye az ismerkedésnek, és új kapcsolat kialakításának. Azonban varázslat nincs, úgyhogy a hercegre lehet, hogy várni kell. Még anyukaként is.

nyitókép: Image by prostooleh on Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.