Miért akar visszajönni az ex, ha egyszer elment?

Szeretted. Elment. Megsirattad, elgyászoltad, lassan elfelejtetted. Aztán egyszercsak hetek, hónapok, olykor évek múlva egyszercsak bejelentkezik. De miért?

Erre kerestük a választ.

A szakértők szerint idővel a szép emlékek megerősödnek bennünk, míg a rosszak elhalványodnak. Ez a tény mindenképpen szerepet játszik abban, hogy az exek időről-időre bejelentkeznek, és esetleg visszajönnének, de ezen kívül is van néhány kulcsfontosságú oka annak, hogy azok, akik elmentek, akkor térnének vissza, amikor te már továbbléptél.

Rájött a hibájára

Előfordulhat, bár nem ez a legjellemzőbb ok, hogy a régi partner rádöbben, hibás döntést hozott, amikor szakított. Előfordulhat, hogy hiányzol neki. Az is lehet, hogy a szakítás oka egy félreértés volt, ami közben tisztázódott, esetleg mindkét fél túl büszke volt bocsánatot kérni, ám ő most megtenné, és kezdeményezi a békülést. Őszintén meg akarja javítani a dolgokat, és újra megpróbálni együtt. 

Figyelmet akar

Gyakoribb ok a visszakéredzkedésre, hogy az exed figyelmet akar. Lehet, hogy nem vonzódik hozzád annyira, de sok szeretetet és figyelmet adtál neki, és erre az érzésre, a fontosság érzésére szüksége van.

Ez azzal járhat, hogy az érzelmeit rád önti, különösen akkor, ha ezt korábban is megtette, és te nagyszerű hallgatóság vagy. Ő maga viszont nem fog érdeklődni rólad, hiszen csak terapeutának használ, és legközelebb is annyit akar majd.

Fizikai intimitásra vágyik

Egy ideje nem szexelt. Kielégülést keres, és te könnyű zsákmányt jelenthetsz, hiszen már voltál vele, így várhatóan újra hajlandó leszel egy kis szexre. Ez nem azt jelenti, hogy újra kapcsolatban akar lenni veled, úgyhogy jól gondold meg, akarod-e.

Vesztes

Próbált randevúzni másokkal, talán meg is tette, de azok, akikkel randevúzott, nem voltak olyan jók, mint te. Tehát most igyekszik a legjobbhoz visszatérni – hozzád.

Nem áll készen a továbblépésre

Az is előfordulhat, hogy nem áll készen a továbblépésre, és meg akarja próbálni újraéleszteni a kapcsolatot.

Még akkor is, ha ő az, aki felbontotta a kapcsolatot, előfordulhat, hogy megváltozott vagy felnőtt, és rájött, hogy hibázott.

Előfordulhat az is, hogy anno nem volt kész egy kapcsolatra, nem volt jó az időzítés vagy az élethelyzet, de most eljött az idő.

Módot keres az egója kielégítésére

Könnyen lehet, hogy randizgatott, de nem volt túl sikeres, ezért kell neki némi önbizalom. Meg akar győződni arról, hogy nem lett elfelejtve / még mindig fontos, még mindig hatással van, és nálad akarja növelni az önbecsülését.

Unatkozik vagy magányos

Ha az exed unatkozik, vagy magányosnak érzi magát, visszatérhet az életedbe abban a reményben, hogy újraélesztheti a dolgokat. Ez gyakran megtörténik, de nem biztos, hogy tartós lesz. Hiszen csak azért jött vissza, mert hirtelen nem volt jobb.

Szóval ha az ex bejelentkezik, kétszer is jól gondold meg, érdemes-e visszafogadnod. Lehet, hogy jó lesz, de könnyen előfordulhat, hogy újra csak megsebez.

Nyitókép: Image by Freepik

EZ IS ÉRDEKELHET:

1 Hozzászólás
  1. Minthogy nincs két egyforma eset,nincs “egyen “megoldás sem
    Akinek ez a munkája Ő neki is meg kell élnie .Pl. Tanácsadásból !

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.