Csodálatos filmek az újrakezdésről – mert néha hinni kell, hogy ha ugrunk, felkap a szél…

Mindannyian álltunk már ilyen vagy olyan okból azon a ponton, amikor azt éreztük, az életünk megváltozik, és nekünk dönteni kellett, milyen irányba.

Vannak, akik egy ilyen helyzetben merészen ugranak egyet az ismeretlenbe. Mások hezitálnak, mérlegelnek, s végül a komfortzónájukon belül maradva lépnek tovább. Sosem lehet tudni, melyik a jobb. Néha az embert felkapja a szél és jó helyre repíti… A változás lehet ilyesztő, azonban meglepően sok esetben valami új és jó dolog várja azokat, akik el mernek indulni.

Most olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek az ilyen nagy változásokról, újrakezdésekről szólnak. Mindegyik film igazi gyöngyszem, mindegyik erőt adhat, ha te is épp egy nagy változás küszöbén egyensúlyozol.

Ne hagyd ki őket!

Életrevalók
A gazdag Philippe repülőszerencsétlenség után kerül tolószékbe. Nem nagyon érdekli már semmi, bár a humor azért ott szunnyad benne, mikor felfogadja segítőnek a külvárosi szegénynegyedből érkező Drisst. Tűz és víz a két ember – az arisztokrata és a börtöntöltelék. Mégis, olyan szövetség jön létre köztük, ami mindkettőjük életét megváltoztatja. A film ezerszer nézős kategória, és talán az a legjobb benne, hogy nem is kitalált történet. Nem csak tündérmese, hiszen megtörtént események nyomán készült!

Napsütötte Toszkána
Érezted már azt, hogy az egész életed darabjaira hullik? Hogy elszaladnál, kifutnál az életedből, és mindent magad mögött hagynál? Tulajdonképpen ezt teszi Frances (Diane Lane) is, mikor házassága tönkremegy és munkája is válságba kerül. Olaszországba utazik, és hirtelen ötlettől vezérelve megvesz egy ódon villát – ezzel pedig egy teljesen új élet veszi kezdetét számára, ahol otthonra, családra, barátokra és szerelemre is talál.
Csodás film arról, hogy néha merni kell nagyot ugrani.

Táncterápia
Nem minden film kell, hogy a fiatalokról szóljon. A Táncterápia például a nyugdíjas éveikben járók korántsem unalmas világába kalauzol el minket. Sandra nem kicsit sznob. Tökéletesnek tűnő életéből megy éppen nyugdíjba, mikor váratlanul kiderül, hogy a férje régóta viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Ekkor költözik egy teljesen más világba – a húgához. A szörnyen rongyrázós, karót nyelt Sandrának cseppet sincs ínyére az új élete, ám testvére elrángatja egy nyugdíjas táncklubba, és ezzel minden megváltozik. Kedves, határozottan szórakoztató film arról, hogy sosincs késő!

Bakancslista
Oké, ez egyértelműen az a film, amit MINDENKI látott már. De a listáról, ami az újrakezdésről szól, természetesen nem maradhat le.
A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) és a milliárdos Edward Cole (Jack Nicholson) is megírja a sajátját, amikor kénytelenek a kórházban közös kórtermen osztozni. Talán az utolsó pillanatban vannak ahhoz, hogy megcsókolják a világ legszebb lányát, vagy sírásig nevessenek. Ilyen, és ehhez hasonló dolgok kerülnek a papírra, melynek pontjait a két férfi sorra veszi – miközben az életük, még éppen jókor – megváltozik.

Az utolsó vakáció
Georgia Byrd egy téves diagnózisból értesül arról, hogy meg fog halni. Mivel az életét amúgy sem élvezi, hiszen nem azt csinálja, amit szeret, és még a férfit sem meri megszólítani, aki régóta nagyon tetszik neki, úgy dönt, minden megtakarítását feléli, és élete utolsó heteiben kiélvez mindent, amit csak tud. Európában, egy luxusszállóban tölti az év végét, s közben nem csak a saját korlátait lépi át, de mások szemét is felnyitja. Queen Latifah bámulatos a szerepben, neki egyértelműen elhisszük, néha merni kell kockáztatni.

Ízek, imák szerelmek
Néha akkor is mar belülről az elégedetlenség érzése, mikor látszólag megvan mindened. Sokan ilyenkor mérgesek magukra, hogy nem tudnak nyugodtan hátradőlni, míg mások szembenéznek magukkal, és lépnek. A kényelemből a bizonytalanba. Így tesz az Ízek, imák, szerelmekben Liz is, aki szó szerint világgá megy a saját életéből – hogy megalkosson magának egy új életet, miközben útja során minden országban tanul valamit – önmagáról.
Valljuk csak be! Néha nem mindannyian erre vágyunk titkoban?

EZ IS ÉRDEKELHET:

Még nincs hozzászólás

Írj hozzászólást

Az email címed nem jelenik meg.