5 film a női erőről – mert mi sosem adjuk fel

A nők a világ legerősebb teremtményei. Kibírnak bármit, átvágnak, utat törnek bármilyen nehézségen és nem ismernek lehetetlent. Anyatigrisek, harcos amazonok, megingathatatlan üzletasszonyok – mindig azok, amire épp szükség van.

Ilyen női alakok a filmekben is megjelennek. Néha inspirálnak, máskor elégedettséggel töltenek el bennünket.

Most összeszedtünk néhány filmet, aminek női alakjai igazán megérnek az életünkből másfél órát.

Joy

Ha a főszereplő Jennifer Lawrence, az nekünk mindig garancia a jóra. A Joy-ban sem csalódtunk. Joy nem mindennapi nő, vasakaratú, erős, elszánt. Nem töri össze az élet, nem döngöli földbe, Joy a világon mindennel megbirkózik. A vállán visz egy egész családot, beleértve a bolond anyját, a volt férjét, a nők nélkül élni nem tudó apját is. A semmiből is képes milliókat érő vállalkozásbirodalmat létrehozni úgy, hogy alig van, aki mellé áll. Hihetetlen film, kár kihagyni.

G.I. Jane

A G.I.Jane több, mint 20 éves film, mégis megnézésre ajánlott. A férfiak világában boldogulni akaró elszánt Jordan O’Neil dolga piszkosul nehéz. Olyan helyzetben kell teljesítenie, ahol még a férfiak is elbuknak, egyedül, támogatás nélkül. Mégis kitart. Voltak kritikák, amik elmarasztalták a filmet, ennek ellenére azt gondoljuk, megéri megnézni.

Egy gésa emlékiratai

Chiyo még nincs 10 éves, mikor egy gésaházba kerül. A hihetetlen akaraterejű kislányt még a főgésa gonoszsága sem töri meg. Egy gyerekkorában történt találkozás hat ki egész életére, ami végül nehéz sorsát is megváltoztatja. Ám addig hosszú és nehéz az út, amit a világháború is beárnyékol. Láttátok már a filmet? Ideje újra megnézni. Aki nem látta, az pedig mindenképp tegye bakancslistára, megéri.

A számolás joga

A számolás joga az ’50-es évek végén játszódik az Államokban, ami éppen gőzerővel Oroszországot próbálja megelőzni az űrversenyben – a kérdés az, vajon ki lesz az, aki először jut a Holdra. Ebben a feszült helyzetben dolgozik a NASA-nál a három lángész, akiket kezdetben nem néznek semminek, hiszen többszörösen hátrányos helyzetűek: nők, s ráadásul feketék. Ám ők nem adják fel…
A film bemutatja, mennyivel többet kell küzdenie a nőknek a figyelemért, az elismerésért, sokszor még a saját szeretteinkkel szemben is. Van benne azért szerelem és humor is, és a vége is jó, mindenképpen érdemes a megnézésre.

A szív bajnokai

Michael Oher nagydarab is, fekete is, az esze sem vág jól – nincs könnyű élete. Semmi reménye jó jövőre, egészen addig, míg egy család fel nem karolja. Leigh Anne, akit Sandra Bullock alakít, segít a fiúnak, akiről hamarosan kiderül, hogy nem is olyan ostoba, mint amilyennek látszik, ráadásul különösen jó focista. A család nem engedi el, így a fiú élete teljesen megváltozik. A film remek. Nézzétek meg!

Ez is érdekelhet: 5 SOROZAT, HA LELAZULNÁL EGY HOSSZÚ NAP UTÁN